Αρχική Ειδήσεις Χαμόγελο του Παιδιού: 25 χρόνια προσφοράς σε 268.979 παιδιά

Χαμόγελο του Παιδιού: 25 χρόνια προσφοράς σε 268.979 παιδιά

0
xamogelopaidiou
Διαφήμιση

Εικοσιπέντε χρόνια προσφοράς και  δράσης συμπληρώνει φέτος το Χαμόγελο του Παιδιού στις υπηρεσίες υγείας και παιδικής προστασίας. Μια προσφορά που γιορτάστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στο Ζάππειο. Παρόν, ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.  Υποστηρικτές του οργανισμού αλλά ακόμα και ωφελούμενοι, που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Μία διαδρομή που ξεκίνησε από το ημερολόγιο και την επιθυμία του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, και έγινε δέσμευση και πράξη για τον πατέρα και δημιουργό του.

“Χάρη στον Ανδρέα”

«Σήμερα είμαστε εδώ χάρη στον γιο μου Ανδρέα, μέσα από τον οποίο έζησα τον Γολγοθά που περνάει κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας και η οικογένειά του. Ο Ανδρέας έφυγε, ωστόσο χιλιάδες παιδιά έχουν σωθεί μέσα από το δίκτυο υπηρεσιών του Χαμόγελου. 25 χρόνια τώρα, πανελλαδικά, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, έχουμε στηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους, λειτουργώντας συγκροτημένα, σε συνεργασία με τους θεσμούς. Είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα έχουμε κοντά μας σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σε 25 χρόνια δράσης αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί υπηρετούμε τα παιδιά. Υπηρετούμε καθημερινά την αξία της ζωής και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία. Είμαι περήφανος για την ομάδα επαγγελματιών υγείας του Χαμόγελου που ξεπερνά τα 60 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Παπαποστόλου και την εταιρεία της Παπαποστόλου Healthcare Technologies, που για μία ακόμα φορά στήριξε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, προχωρώντας στη χορηγία πλήθους μηχανημάτων της εταιρείας WEINMANN. Μηχανήματα που ήδη έχουν τοποθετηθεί και αξιοποιηθεί στις ιατρικές μονάδες του Οργανισμού μας.» τόνισε.

«Εμείς σήμερα σας διαθέτουμε ακόμη μια φορά όλες τις υποδομές μας, τις δυνατότητές μας, γιατί αυτό που γίνεται με το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κοινωνία η οποία μας στηρίζει, μας προσφέρει τις δυνατότητες αυτές και εμείς το επιστρέφουμε αυτό στην κοινωνία αλλά με θεσμικό και επιστημονικό τρόπο» σημείωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού στην τοποθέτησή του.

Πλεύρης: συνεργασία με το “Χαμόγελο”

«Υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση όταν βλέπεις όλη αυτή τη διαδρομή και πώς ένας προσωπικός πόνος δημιουργήθηκε σαν χείμαρρος ορμής υπέρ της Πολιτείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας «ό,τι και να κάνει η Πολιτεία για το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι αρκετό για όσα έχει προσφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού στην Πολιτεία». Ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε για πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας ώστε «να λύνουμε προβλήματα» και ότι θα είναι «σύμμαχος» του οργανισμού.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι θα επικαιροποιηθεί άμεσα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του Χαμόγελου του Παιδιού, ώστε να συμπεριληφθούν «όσο πιο προοδευτικές δράσεις υπάρχουν για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα και οι υπηρεσίες του υπουργείου να είναι δίπλα σας».

«“Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει πραγματικά καταφέρει τα 25 χρόνια της λειτουργίας του να αφήσει ένα πολύ ισχυρό και ταυτόχρονα δημιουργικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που αφορά τη στήριξη απροστάτευτων παιδιών και των οικογενειών τους” σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πλούσιος απολογισμός

Η προσφορά του οργανισμού είναι όχι μόνο πολύτιμη αλλά και πάρα πολύ πλούσια. Βάση των στατιστικών στοιχείων από το 1995 έως σήμερα, συνολικά, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει υποστηρίξει 1.728.626 παιδιά και τις οικογένειές τους. Έχει μεγαλώσει 850 παιδιά στα 11 σπίτια του. Έχει υποστηρίξει 268.979 παιδιά σε θέματα υγείας και ακόμα 1.224.925 παιδιά σε ζητήματα βίας.

Έχει σταθεί δίπλα σε 143.667 παιδιά για ζητήματα φτώχειας και έχει απαντήσει σε περισσότερες από 4.280.000 κλήσεις για ζητήματα παιδικής προστασίας. Επίσης, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ενεργήσει για 1.728 παιδιά σχετικά με ζητήματα εξαφάνισης. Η δράση του ανά τα έτη εμπλουτίζεται από περισσότερους από 12.000 εθελοντές, ενώ οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του ξεπερνούν τις 15.000.

Βράβευση και παρουσίες

Με το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος», βραβεύθηκε η οικογένεια του αείμνηστου Χρήστου Ρέσσου, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ από το 2002 έως το 2004. Χάρη στον οποίο ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το ΕΚΑΒ με τόσο σημαντικά οφέλη για τα νεογνά και παιδιά στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική ιστορία του 30χρονου σήμερα Γιάννη, την οποία μοιράστηκε ο ίδιος με τους παρευρισκόμενους. Ο Γιάννης το 1999 και σε ηλικία 8 ετών διαγνώστηκε με σοβαρό υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εξωτερικό για θεραπεία. «Όσο υπάρχει το Χαμόγελο υπάρχει ελπίδα για παιδιά με πρόβλημα υγείας.»

Διαφήμιση