Αρχική Διάστημα Αστεροειδής περνάει κοντά από τη Γη κατά τη σημερινή φθινοπωρινή ισημερία

Αστεροειδής περνάει κοντά από τη Γη κατά τη σημερινή φθινοπωρινή ισημερία

0
asteroid
Απόδοση καλλιτέχνη ενός αντικειμένου κοντά στη Γη (Shutterstock/livescience)
Διαφήμιση

Ένας αστεροειδής με μέγεθος τρεις φορές μεγαλύτερο από το άγαλμα της Ελευθερίας πλησιάζει σήμερα τη Γη, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να έχει εντοπιστεί ότι την προσεγγίζει. Όπως ανακοίνωσε η NASA πρόκειται για τον αστεροειδή 2021 NYo οποίος κατά την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 1,560,000 χλμ κινούμενος με ταχύτητα περίπου 34.000 χλμ την ώρα.

 Συνήθως τα μεγάλου μεγέθους διαστημικά αντικείμενα που εισέρχονται στη διαστημική μας γειτονιά και κινούνται προς τη Γη εντοπίζονται μερικές ημέρες πριν κάνουν το πέρασμα τους από την πλανητική περιοχή μας. Ορισμένες φορές όμως κάποιοι διαστημικοί βράχοι καταφέρνουν να περνούν απαρατήρητοι από τα όργανα παρατήρησης που ασχολούνται με τον εντοπισμό τους και διαπιστώνεται η παρουσία τους μόλις λίγο πριν περάσουν.

Αν και ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για τη Γη, όμως θα παρακολουθείται στενά η τροχιά του. Η NASA έχει δημιουργήσει ένα τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με τον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαστημικών αντικειμένων τα οποία προσεγγίζουν τη Γη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 18.000 τέτοια αντικείμενα τα οποία ονομάζονται NEO (Near Earth Objects) και εντοπίζονται περίπου 40 κάθε εβδομάδα.

Διαφήμιση