Αρχική Ειδήσεις Υπ. Τουρισμού: Η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Χ. Θεοχάρη στον Β. Κικίλια

Υπ. Τουρισμού: Η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Χ. Θεοχάρη στον Β. Κικίλια

0
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αργά το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού. Ο Χάρης Θεοχάρης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στον Βασίλη Κικίλια, μετά από την μεγάλη επιτυχία της χώρας φέτος το καλοκαίρι στον τομέα του τουρισμού, υπό την σκιά της πανδημίας του Covid-19.

Οι δηλώσεις του τέως Υπουργού

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε συγκινημένος: «Δεν είναι εύκολο και το ομολογώ συναισθηματικά να αποχωρώ από το Υπουργείου Τουρισμού. Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια γιατί ο κ. Μητσοτάκης με στήριξε στην πιο δύσκολη καμπύλη του κλάδου και παρόλα αυτά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους συνεργάτες του, που υπερέβαλαν εαυτόν για την επίτευξη των στόχων.

«Αφοσιωθήκαμε σε ένα διαφορετικό όραμα για τον τουρισμό με όρους αειφορίας. Κλείσαμε το 2019 με 13% αύξηση του τουριστικού εσόδου, τον μήνα και ξεκινήσαμε το 2020 με πάνω από 20% αύξηση, τους πρώτους μήνες. Και μετά άρχισε η πανδημία», ανέφερε ο πρώην Υπουργός.

«Θέλω να πιστεύω ότι παραδίδω ένα υπουργείο καλύτερο από αυτό που παρέλαβα», στην συνέχεια αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως η ίδρυση Παρατηρητηρίου για Βιώσιμη Ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

«Ξαναχτίσαμε την εικόνα της χώρας μας σε άλλες βάσεις, μέσω καινοτόμων διαφημιστικών προγραμμάτων, επιδόθηκε ο ΕΟΤ στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και προσελκύσαμε κινηματογραφικές παραγωγές. Στο θέμα ασφάλειας δεν είναι τυχαίο ότι μας ζητήσαν από το εξωτερικό να παραχωρήσουμε τεχνογνωσία, ενώ συγκινητικό ήταν όταν κληθήκαμε να παραλάβουμε το Global Champion Award στο Μεξικό που εμπέδωσε τη διεθνή θέση της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Ενώ συνέχισε: «Φέτος έχουμε δεχθεί πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες και τα νούμερα της μέσης δαπάνης έφτασαν σε αυτά του 2008, πριν την περίοδο πτώσης του τουριστικού εσόδου»

«Παραδίδουμε το brand «Ελλάδα» που είναι πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις με το πνεύμα της προσφοράς που σε διακρίνει. Η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ξέρει να διαλέγει στελέχη και να δίνει συνέχεια. Τα βραβεία δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Η απάντηση και οι ευχές του κ. Κικίλια

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού, κ. Κικίλιας απέδωσε τα εύσημα στον κ. Χάρη Θεοχάρη λέγοντας: «Ο Χάρης Θεοχάρης αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις. Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας. Δώσαμε μαζί μια τεράστια μάχη για τη βαριά βιομηχανία της χώρας», τέλος συμπλήρωσε «Εύχομαι σε έναν ωραίο άνθρωπο, καλό άνθρωπο και φίλο καλή συνέχεια»

Διαφήμιση