Αρχική Καταστροφές Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώσεις οικισμών

Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώσεις οικισμών

0
ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ
Εικόνα: protothema.gr
Διαφήμιση

Νέος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μετά από εκδήλωση φωτιάς σε δασική έκταση στα Βίλια, στην Αττική, την ώρα που ήδη έκαιγε η φωτιά στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά καίει δάσος. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι προς την Ψάθα.

Στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου που νωρίτερα τους είχαν δώσει εντολή να εκκενώσουν προς την Ψάθα, τώρα η οδηγία είναι να εκκενώσουν προς τη Μάνδρα.

Αναλυτικά, στο μέτωπο έχουν σπεύσει 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ανώνυμη οδό από την ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς τον οικισμό Άγιος Γεώργιος, στην επαρχιακό δόμο Οινόης – Πόρτο Γερμανό από την περιοχή Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Πηγή: skai.gr

Διαφήμιση