Αρχική Καταστροφές Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Νέα μέτωπα

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Νέα μέτωπα

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης που έχει κυκλώσει τη χώρα. Πρόσφυγες στον τόπο τους, άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Σε μερικά λεπτά η περιουσία τους καταστρέφεται. Η φύση αιμορραγεί. Ένα τεράστιο γιατί και μία κραυγή αγανάκτησης και απελπισίας πλανιέται σε όλη την επικράτεια.

Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Άνω Λιόσια

Στον Άγιο Στέφανο και το Πευκόφυτο καίγονται σπίτια. Το Κρυονέρι έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος και νερού. Συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Παρά τις εκκενώσεις, οι Αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πολίτες σε Πευκόφυτο και οικισμό Ποντίων (Άγιος Στέφανος). Όσοι έφυγαν κατευθύνονται προς προς Αθήνα, σύμφωνα με τις οδηγίες, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.  Νέο μέτωπο σημειώθηκε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.  Σε χαμηλή βλάστηση πάνω από το νεκροταφείο. Σύφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Μαραθώνας, Σταμάτα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα. Εκατοντάδες δέντρα έχουν ήδη καεί. Οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά στα βόρεια.  Απειλείται η περιοχή και της Σταμάτας. Τα νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα οδήγησαν σε νέα εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για τη Σταμάτα και στη Ροδόπολη.

Μάνη

Εντολή εκκένωσης των περιοχών Μαυροβούνι και Βαθύ, στο Γύθειο, έχουν δώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς φωτιά στην Ανατολική Μάνη καίει ανεξέλεγκτα. Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Λιμαναρχείο για τη  μεταφορά των πολιτών. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού δέκα ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με σκάφος του Λιμενικού. Έως τώρα έχει σταλεί μήνυμα εκκένωσης σε 15 οικισμούς.
brown trees under gray sky

Φθιώτιδα

Η φωτιά κατακαίει το Θεολόγο Φθιώτιδας και εισήλθε στην όμορη Μαλεσίνα.  Το μέτωπο ξεκίνησε σε δασική έκταση με πεύκα. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για εμπρησμό. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Το ένα μέτωπο κατευθύνεται προς την παραλία της Λεκούνας και το άλλο προς Μαλεσίνα. Ζημιές έχουν υποστεί τρία σπίτια.

Εύβοια

Εκκενώνεται εσπευσμένως το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και η ΔΕ Κηρέως. Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, μεταφέρονται στη Χαλκίδα για να συνδράμουν στο νοσοκομείο. Η φωτιά από την Αγία Άννα έχει εισέλθει στην Κήρινθο και στη Στροφυλιά καίγοντας τα πρώτα σπίτια.

Διαφήμιση