Αρχική Διάστημα Περιφερειακός κόμβος για το διάστημα η Ελλάδα: Συνεργασία με Amazon Web Services

Περιφερειακός κόμβος για το διάστημα η Ελλάδα: Συνεργασία με Amazon Web Services

0
SPACE ROCKET
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε περιφερειακό διαστημικό κόμβο εξελίσσεται η Αθήνα. Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Amazon Web Services.

Διαστημική τεχνολογία

Η συνεργασία φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές στους τομείς της πολιτικής διαστήματος, των τηλεπικοινωνιών, των διαστημικών τεχνολογιών, της διαστημικής βιομηχανίας και της εκπαίδευσης. Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη και Άδωνι Γεωργιάδη και το γενικό διευθυντή της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks. Αφορά σε οικονομικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν. Με επίκεντρο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub).

Ψηφιακή θερμοκοιτίδα

Πρόκειται για μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Σκοπός είναι ο κόμβος να αποτελέσει μοχλό υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η χώρα αναφορικά με την ψηφιακή μετάβαση.

Δράσεις

Η λειτουργία του κόμβου περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις:

  • Τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης για επαγγελματίες του χώρου της αεροδιαστημικής.
  • Τη συλλογή, ανάπτυξη και διάθεση συνόλων δεδομένων σχετικά με το διάστημα.

Η Amazon θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογίας, με πρόσβαση σε μια σειρά προγραμμάτων της. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε προγράμματα ενδυνάμωσης γυναικών και νέων επαγγελματιών. Οι πρωτοβουλίες αυτές μεταφράζονται σε τεχνική υποστήριξη, κατάρτιση, πόρους, καθώς επίσης και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξή τους.

Διαφήμιση