Αρχική Ανακύκλωση Πέντε +1 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που πρέπει να δεις στο Netflix

Πέντε +1 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που πρέπει να δεις στο Netflix

0
Πράσινη ανάπτυξη - περιβαλλοντικό νομοσχέδιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης να έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, πολλοί αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν, ο καθένας ξεχωριστά, για να αλλάξει η καταστροφική πορεία που έχει πάρει το περιβάλλον. Πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, όλα συμπτώματα ενός παγκόσμιου προβλήματος.

Μια καλή αρχή, σε αυτή την πολύ σωστή παρόρμηση, είναι να ενημερωθούμε για την κλιματική αλλαγή και την γενικότερη κατάσταση το πλανήτη.

Πλαστικός Ωκεανός

Όταν ανακαλύπτει ότι οι ωκεανοί είναι γεμάτοι πλαστικά απόβλητα, ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ ερευνά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ρύπανσης. Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις επιπτώσεις του «μιας χρήσης» τρόπου ζωής παγκοσμίως.

Ο Πλανήτης μας

Απόλαυσε τη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και μάθε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, σε αυτό το πανέμορφα σκηνοθετημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε πάνω από από 50 χώρες.

Φίλα το Χώμα

Επιστήμονες και ακτιβιστές αναλύουν τους τρόπους με τους οποίους το χώμα της Γης μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την κλιματική αλλαγή και τη σωτηρία του πλανήτη. Παράλληλα, προσπαθούν να λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας: την εξισορρόπηση του κλίματος και την διασφάλιση του μέλλοντος του είδους μας.

Seaspiracy: Ψαρεύοντας Απαντήσεις

Παθιασμένος με τη ζωή στη θάλασσα, ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να καταγράψει το κακό που προκαλούν οι άνθρωποι στα θαλάσσια είδη — και ξεσκεπάζει μια παγκόσμια διαφθορά, ενώ προσπαθεί να δώσει μια διαφορετική οπτική στο εμπόριο ψαριών και την καταστροφή που γίνεται στον πλανήτη.

Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η Ζωή στον Πλανήτη μας

Ένας παρουσιαστής αφηγείται τη ζωή του και την εξέλιξη της ζωής στη Γη, για να θρηνήσει την απώλεια άγριων τόπων και να προσφέρει ένα όραμα για το μέλλον. Ο Ατένμπορο μιλά τόσο για τις στιγμές που καθόρισαν τη ζωή του όσο και για τις ολέθριες αλλαγές που έχει βιώσει.  Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ζωή στον πλανήτη μας, αποτυπώνοντας τις παγκόσμιες απώλειες της φύσης κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

Ένας Γενναίος Μπλε Κόσμος: Η Κρίση του Νερού

Η κρίση του νερού είναι εδώ και δεν λαμβάνει την δέουσα προσοχή από τους ανθρώπους. Από την επαναχρησιμοποίηση έως την παραγωγή ενέργειας αυτό το ντοκιμαντέρ εξερευνά καινοτομίες στις 5 ηπείρους για το χτίσιμο ενός μέλλοντος αειφόρων υδάτινων πόρων.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΤ: Τα φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Πώς επιλέγουμε τη σωστή μάσκα για παιδιά;