Αρχική Ειδήσεις Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικά οι πίνακες

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικά οι πίνακες

0
Πανελλαδικές 2020
Πηγή: real.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:

Οι βάσεις εισαγωγής για τους υποψήφιους των Γενικών Ημερήσιων Λυκείων

Οι βάσεις εισαγωγής για τους υποψήφιους των ΓΕΛ Εσπερινών

Οι βάσεις εισαγωγής για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ Ημερήσια

Οι βάσεις των υποψηφίων για τα ΕΠΑΛ Εσπερινά

Οι βάσεις για τους υποψηφίους από ημερήσια ΓΕΛ με συμμετοχή το 2019

Οι βάσεις για τους υποψηφίους από ημερήσια ΓΕΛ με συμμετοχή το 2020

Η ενημέρωση των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν, είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας ή στο Λύκειό τους με τους κωδικούς τους.

Η ενημέρωση έγινε μέσω της ιστοσελίδας  results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν 92.090, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 94.928, συμπεριλαμβανομένων των 7.092 υποψηφίων των Γενικών Λυκείων του παλαιού συστήματος. Φέτος από τα Γενικά Λύκεια συμμετείχαν στις εξετάσεις 75.435 άτομα, ενώ από τα Επαγγελματικά συμμετείχαν 16.655 άτομα για 77.415 θέσεις (77.970 ήταν πέρυσι).

Οι εκτιμήσεις

Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι αναμένεται άνοδος των βάσεων στην πλειονότητα των περιπτώσεων, που θα είναι όμως μικρότερη στα περιζήτητα τμήματα των ΑΕΙ, αλλά θα ξεπερνάει τα 3.000 ή 4.000 μορίων σε τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται άνοδος των βάσεων ιδίως στις υψηλόβαθμες σχολές των Πανεπιστημίων, όπως οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές, αυξομειώσεις στις Νομικές σχολές, αλλά και άνοδος στα Οικονομικά τμήματα και τις στρατιωτικές σχολές.

Κενές θέσεις

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις εισαγωγής αναμένεται να αφήσει αρκετά χαμηλόβαθμα τμήματα με πολλές κενές θέσεις καθώς φέτος εφαρμόστηκε το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Όπως επισημαίνουν τα ΝΕΑ τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 30 με 50 τμήματα ΑΕΙ αναμένεται φέτος να έχουν μονοψήφιο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών ή και κανέναν πρωτοετή με πολλά από αυτά με δική τους επιλογή να έχουν επιλέξει φέτος τον υψηλότερο συντελεστή που όρισε το υπουργείο Παιδείας για τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δηλαδή το 1,20. Οπως έχουν δείξει τα στοιχεία, μόνο 170 τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης επέλεξαν τον χαμηλότερο συντελεστή για τον υπολογισμό της ΕΒΕ, δηλαδή το 0,80.

Παράλληλα, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν ότι ένας αριθμός περίπου 25.000-30.000 υποψηφίων θα μείνουν φέτος εκτός των πανεπιστημίων, ενώ είναι πιθανόν να καταγραφούν και 10.000 με 15.000 κενές θέσεις σε περιφερειακά πανεπιστήμια.

Διαφήμιση