Αρχική Ειδήσεις Ο ΟΑΕΔ στο gov.gr – Υπηρεσίες με ένα κλικ

Ο ΟΑΕΔ στο gov.gr – Υπηρεσίες με ένα κλικ

0
taBLET.4
Εικόνα: UNSPLASH/Marek Levák
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες άμεσης εξυπηρέτησης σε θέματα ανεργίας και όχι μόνον παρέχει ο ΟΑΕΔ, με την ένταξή του στο gov.gr και συγκεκριμένα στην ενιαία κυβερνητική υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών support.gov.gr.

Υποβολή αιτημάτων – Λήψη απαντήσεων

Μέσω αυτής της αναβάθμισης και των νέων υπηρεσιών οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) αιτήματα υποστήριξης. Τα αιτήματά τους θα επεξεργάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εν συνεχεία οι πολίτες θα παραλαμβάνουν τις απαντήσεις τους στο ενιαίο αποθετήριο απαντήσεων.

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Αυτή τη στιγμή οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν θέματα σχετικά με:

• Έκδοση / Ανανέωση Δελτίων Ανεργίας
• Ενημέρωση Στοιχείων Μητρώου Ανέργων
Βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΔ (π.χ βεβαίωση ανεργίας)
• Υποβολή Βιογραφικού Σημειώματος
• Αναζήτηση Θέσεων Εργασίας
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προς Εγγεγραμμένους Ανέργους και Επιχειρήσεις και
• Συμβουλευτικές Υπηρεσίες από το Δίκτυο EURES

Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι επίκειται σταδιακή διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με στόχος να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο από το εύρος των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

«Η ένταξη του ΟΑΕΔ στο support.gov.gr είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής του Οργανισμού που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στη δημιουργία ενός εκτεταμένου συνόλου υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνηση” αναφέρει ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για συνέχεια της επέκτασης των e-υπηρεσίων, της λειτουργίας της πλατφόρμας “ψηφιακών ραντεβού” myOAEDlive. Καθώς και του επανασχεδιασμού του δικτυακού τόπου www.oaed.gr και της νέας εφαρμογής OAEΔapp για κινητά και tablet.

Διαφήμιση