Αρχική Καταστροφές Ένα πύρινο μέτωπο όλη η χώρα – Δραματικές εικόνες

Ένα πύρινο μέτωπο όλη η χώρα – Δραματικές εικόνες

0
ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) - φωτιές
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ένα πύρινο μέτωπο έχει μεταμορφωθεί όλη η χώρα. Από τη Βαρυμπόμπη, την Εύβοια και τη Ρόδο έως την Ηλεία και τη Χαλκιδική... Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Κόποι μιας ζωής γίνονται στάχτες. Το οικοσύστημα αιμορραγεί. Για πόσο ακόμη;

Βαρυμπόμπη – Τατόι- Χρυσοπηγή – Ιπποκράτειος Πολιτεία

Η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη μαίνεται. Οι φλόγες βρίσκονται στο Τατόι, στα τέως βασιλικά θερινά ανάκτορα. Κατακαίγονται οι πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας. Οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής και 100 μέτρα από την κοινότητα Κρυονερίου. Εντολή εκκένωσης, μέσω του 112, δόθηκε για τη Δροσοπηγή. Προηγήθηκε αντίστοιχη για το Κρυονέρι. Αυτήν τη στιγμή στη φωτιά επιχειρούν 340 πυροσβέστες, με 15 πεζοπόρα τμήματα, 100 οχήματα, εννιά ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Στη Βαρυμπόμπη κατευθύνεται  ο Πρωθυπουργός, ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης.

Εύβοια

Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται σε Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Η φωτιά φθάνει την Αγία Άννα.

Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες στην βόρεια Εύβοια. Δεκάδες οικισμοί έχουν εκκενωθεί ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία, εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Διαβολίτσι και τη Μέλπεια, ενώ οι φλόγες φθάνουν στο χωριό Καρνάσι. Προηγουμένως εκκενώθηκαν οι κοινότητες Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Φωκίδα

Εντολή εκκένωσης δόθηκε, μέσω του 112, σε όλους όσοι βρίσκονται στην Ελαία Φωκίδας και να κατευθυνθούν προς την Καλλιθέα. Αλλά και οι κάτοικο της Καλλιθέας έλαβαν σχετική ειδοποίηση! Να εκκενώσουν τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα.

Διπλό πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία: Απειλείται το Καρνάσι, καίγονται σπίτια - Εκκενώνονται Διαβολίτσι, Μέλπεια και Βλαχόπουλο

Ηλεία

Η φωτιά στην Ηλεία οδήγησε σε μήνυμα εκκένωσης για τους κατοίκους σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας.

232952656 4145556542159153 6627997422950085801 n

Ρόδος

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Ρόδο, στην περιοχή «Μπεβεράνο». Το νησί φλέγεται για πέμπτη ημέρα!

Γρεβενά

Αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στην περιοχή των Γρεβενών, εξαιτίας της ενίσχυσης της έντασης των ανέμων. Εντολή εκκένωσης, προληπτικά, δόθηκε για τους οικισμούς Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο και Νησί της Π.Ε. Γρεβενών.

Πέντε οικισμοί στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, εκκενώθηκαν. Στο Καρπερό κινδύνεψαν οι κάτοικοι.

Κόνιτσα

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στους Πάδες Κόνιτσας (νομός Ιωαννίνων).

Σιθωνία Χαλκιδικής

Ευτυχώς, η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής έχει τεθεί υπό έλεγχο. Είχε ξεκινήσει στην Τριστινίκα της Σιθωνίας.

Νέα μέτωπα

Τέσσερα πύρινα μέτωπα κινούνται προς τις Αχαρνές. Ο Μιχάλης Βρεττός, Αντιδήμαρχος Αχαρνών, δήλωσε: “Αν περάσει και το δρόμο του Κατσιμιδίου τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα”.

Διαφήμιση