Αρχική Πολιτισμός  «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ»: Έκθεση γλυπτικής στην Μύκονο του Γιώργου Ψαραδέλη

 «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ»: Έκθεση γλυπτικής στην Μύκονο του Γιώργου Ψαραδέλη

0
Έκθεση Γιώργου Ψαραδέλη
Διαφήμιση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρίσκονται από  στην Μύκονο μετά τον 15αύγουστο. Ο γνωστός γλύπτης Γιώργος Ψαραδέλης, που έχει γεννηθεί στα Χανιά της Κρήτης και σήμερα ζει στη Μύκονο, εκθέτει στις 17/8/2021 και ώρα 7:30 μ.μ. στην περιοχή Κανάλια Μυκόνου (Cavo Delos) villa ART23, 80 έργα του σε μάρμαρο, πέτρα, ξύλο και μέταλλο.

Ο κριτικός τέχνης Andrea Carnemolla έγραψε για τον Γιώργο Ψαραδέλη: «Είναι σαν ένας τυχερός αρχαιολόγος να ανακαλύπτει ξαφνικά ένα εύρημα, το οποίο αλλάζοντας ριζικά τα πιστεύω μας, μας αναγκάζει να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο, πλάγιο, ένα δρόμο που πριν ήταν αόρατος αλλά που τώρα μας φέρνει προς χώρες άγνωστες, προς τόπους που δεν είχε σκεφτεί κανείς ότι υπήρχαν».

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

Ο γλύπτης έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε 42 ομαδικές επίσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει λάβει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών, για ατομική έκθεση του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και έργα του βρίσκονται στο Λευκό Οίκο Αμερικής στην τράπεζα επενδύσεων Corporate Bank Int. στην Washington Αμερικής, στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη Αμερικής, στη Πρεσβεία του Ιράκ, σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, Αμερική, Ρωσία, Ασία και σε πολλούς Έλληνες και ξένους συλλέκτες.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Βράβευση στην ηλικία των 7 ετών σε Παγκρήτιο διαγωνισμό ζωγραφικής από τον ηθοποιό Anthony Quinn Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 2005 στον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 2006 στον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Για το έργο του έχουν αναφερθεί σε κριτικές, έγκριτοι ιστορικοί και κριτικοί τέχνης όπως οι : Χ. Καμπουρίδης κριτικός τέχνης, με θέμα «ένας σύγχρονος γλύπτης» Μ. Στεφανίδης Επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «η τεχνολογία και η φαντασία της τέχνης» Δαββέτας Δ. κριτικός τέχνης, με θέμα «η σπουδή της τέχνης» Δ. Σαρρή ιστορικός τέχνης, του πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα « ένας σύγχρονος φιλόσοφος γλύπτης» Ι. Ζωγραφάκης ιστορικός τέχνης, του πανεπιστημίου Southeastern University με θέμα «η ορθολογιστική σκέψη στο χορό της δημιουργίας» Andrea Carnemolla κριτικός τέχνης του Πανεπιστημίου Pescara Ιταλίας με θέμα «το έργο τόπος» Π. Μεσσήνης εκτιμητής έργων τέχνης με θέμα «η μαγεία της απελευθέρωσης της ύλης» Δ. Παπαδόπουλος Ειδικός σύμβουλος στο σώμα ορκωτών εκτιμητών και πολλοί άλλοι. Με τη δουλειά του έχει ασχοληθεί ο τύπος, περιοδικά και ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και η κρατική τηλεόραση ΕΤ1.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως και 15/10/2021 και ώρες 11:00- 2:00 μ.μ.και 7:00 μ.μ.- 12:00 μ.μ. Τηλ επικοινωνίας: +30 6944807921 & +30 6974445883

 

Email: giorgospsaradelissculpture@gmail.com Instagram:sculpturegiorgospsaradelis

 

 

Διαφήμιση