Αρχική Επιλεγμένα Ν. Χαρδαλιάς: Δίνουμε τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα

Ν. Χαρδαλιάς: Δίνουμε τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα

0
Χαρδαλιάς
Εικόνα: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα ενημέρωση για τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα από το μεσημέρι της Τρίτης και συνεχίζουν και σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα»

Νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση που πραγματοποίησε στις 13:00 ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως χτες «ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», καθώς από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Ν. Χαρδαλιάς: Κάηκαν 12.500 στρέμματα – Συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, συνέχισε, έχουν καεί 12.500 στρέμματα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Όσον αφορά στις ζημιές, είπε πως 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές.

Τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, ενώ η Βαρυμπόμπη μετρά σήμερα τις πληγές της.

 «Τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα»

Για την εξελικτική πορεία των πυρκαγιών ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα πλήττουν ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε αρχικά στα SMS που στάλθηκαν μέσω του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών όπου μαίνονται πυρκαγιές.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως σήμερα ξέσπασαν 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Ηλεία, είπε πως εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα επτά πυρκαγιές, ενώ εξήγησε ότι πραγματοποιούνται εκκενώσεις οικισμών, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελόπιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πυρκαγιά στο στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα. «Η φωτιά έχει περιοριστεί» είπε.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Διαφήμιση