Αρχική Ειδήσεις Με αργυρό μετάλλιο η Ελλάδα στην 53η Ολυμπιάδα Χημείας

Με αργυρό μετάλλιο η Ελλάδα στην 53η Ολυμπιάδα Χημείας

0
ΧΗΜΕΙΑ
Διαφήμιση

Στο κλίμα των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο και των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών ήρθε να προστεθεί μια ακόμη ελληνική ολυμπιακή επιτυχία, αυτή τη φορά από την 53η Ολυμπιάδα Χημείας. Ο μαθητής Ιωάννης Καραγεωργίου κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Επίσης ο μαθητής Αθανάσιος Φειδάκης πήρε εύφημο μνεία.

Η 53η Ολυμπιάδα Χημείας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν επίσης στο Τόκιο. (https://www.icho2021.org/).

Οι νέοι μαθητές που διακρίνονται στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας και εν τέλει συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Χημείας κάθε χρόνο, μας είχαν συνηθίσει σε μετάλλια όμως φέτος οι μαθητές, το λαμπρό επιστημονικό μέλλον της χώρας, πήγαν την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα. Ο μαθητής Ιωάννης Καραγεωργίου κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Από το 2017 και μετά η ΕΕΧ κατακτά συνεχόμενα χάλκινα μετάλλια αλλά φέτος κατακτήθηκε και το αργυρό. Επίσης ο μαθητής Αθανάσιος Φειδάκης πήρε εύφημο μνεία.

Οι ευχές

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, ο Πρόεδρος, Δρ Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Δρ Ιωάννης Σιταράς με μία επιστολή έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν, Ιωάννη Καραγεωργίου, Βασίλειο Παπασταμόπουλο, Αθανάσιο Φειδάκη και Δημήτριο Στυλιανάκη, στους μέντορες Νίκο Ψαρουδάκη και Γιώργο Μελιδωνέα και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια, στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Ειδικότερα τους Καθηγητές, Παναγιώτη Κυρίτση, Αθανάσιο Χρυσανθόπουλο, Κωνσταντίνο Μεθενίτη, Ανδρέα Μορέ, Θωμά Μαυρομούστακο, Βίκυ Μαγκριώτη, Ερμόλαο Ιατρού, καθώς επίσης και τον Αλέξανδρο Τερζόπουλο.

Με την επιστολή εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους ως προς το έργο όλων και ευχήθηκαν πολλές ακόμη επιτυχίες.

Επιπλέον, ανέφεραν: «Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλη την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή του ΠΜΔΧ που πέτυχε μία άψογη διοργάνωση. Παράλληλα, συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Χημείας δείχνοντας την αγάπη τους για την επιστήμη της Χημείας. Τους καλούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο. Είμαστε υπερήφανοι για τους νέους μαθητές μας. Το ταλέντο και η μεθοδική δουλειά τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα. Το μέλλον τους ανήκει».

 

Διαφήμιση