Αρχική Ειδήσεις Κορύφωση του κύματος ζέστης – Στους 42 ⁰C η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά...

Κορύφωση του κύματος ζέστης – Στους 42 ⁰C η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά αλλά και τοπικές βροχές

0
ΜΕΤΕΟ 11/8
Διαφήμιση

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς, τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα και άνεμοι έως πέντε μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Κορύφωση αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη 11/08 το κύμα ζέστης, το οποίο μας απασχολεί από την αρχή της εβδομάδας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 42 ⁰C. Στο Χάρτη, παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 11/08 θα ξεπεράσει τους 36 ⁰C.

ΜΕΤΕΟ 2

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο. Τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα υπάρξουν, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 42 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο έως τους 40 βαθμούς), 25 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 39 βαθμούς στην Κρήτη, 25 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (τοπικά στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39-40 βαθμούς).

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις θερμές ώρες της Τετάρτης 11/08 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

Πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 12/08 και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 14/08-15/08, όπου οι θερμοκρασίες φαίνεται να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Διαφήμιση