Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Ηχομόνωση και Διακόσμηση: Δες πώς θα τα συνδυάσεις!

Ηχομόνωση και Διακόσμηση: Δες πώς θα τα συνδυάσεις!

0
ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛ
Διαφήμιση

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για ένα λειτουργικό εργασιακό χώρο από το φιλτράρισμα των εξωτερικών θορύβων αλλά και την ελαχιστοποίηση των ήχων που παράγονται και κατακλύζουν το ίδιο το γραφείο.

Με άλλα λόγια, η αποτελεσματική ηχομόνωση του χώρου είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να εξασφαλιστεί η συγκέντρωση και η ηρεμία των υπαλλήλων και συνεπώς, να κατοχυρωθεί η μέγιστη παραγωγικότητα της εργασίας. Από την άλλη, ένα καλόγουστο και κομψά διακοσμημένο εργασιακό περιβάλλον συντελεί αναμφίβολα στην καλύτερη διάθεση των εργαζομένων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό τις προϋποθέσεις για έναν πιο ευχάριστο τρόπο εργασίας και αυξάνοντας, ως αποτέλεσμα, τις πιθανότητες επίτευξης των εκάστοτε εργασιακών στόχων. Αν η ηχομόνωση και το σωστό design είναι, λοιπόν, οι επιδιωκόμενοι στόχοι σας, έχετε σκεφτεί μήπως μπορείτε να τους συνδυάσετε;

Λύση 1: Ηχοαπορροφητικά πάνελ τοίχου

Αν αναρωτιέστε πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, ξεχάστε τους πίνακες και τις κλασικές ταπετσαρίες. Τα ηχοαπορροφητικά πάνελ τοίχου δημιουργούν ένα εξίσου εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ συγχρόνως, βελτιώνουν αισθητά τα επίπεδα θορύβου. Τρισδιάστατες ή απλές ταπετσαρίες σε απίθανα χρώματα και σχέδια, κατασκευές δαπέδου-οροφής και 3D πλακίδια μπορούν να μετατρέψουν τους τοίχους σας σε πραγματικό έργο τέχνης, εξυπηρετώντας άρτια την ηχομονωτική κάλυψη του χώρου. Θα τα βρείτε σε τεράστια ποικιλία επιλογών, τόσο ως προς το υλικό κατασκευής τους (ύφασμα, ξύλο, βινύλιο κτλ.) όσο και ως προς τα χρώματα, τα σχέδια αλλά και το μέγεθος τους. Ανάλογα με τις ηχομονωτικές ανάγκες του γραφείου, επιλέξτε το πάνελ που εντάσσεται αρμονικότερα στην υφιστάμενη διακόσμηση και καλύπτει τις ανάγκες αυτες, λαμβάνοντας υπόψη πως η ηχομονωτική τους ικανότητα μπορεί να φτάσει ακόμα και το 65%.

Tip: Το κόστος τους μπορεί να θεωρείται σχετικά υψηλό αλλά η αποτελεσματικότητα τους, η ιδιαιτερότητα που προσδίδουν σε κάθε χώρο καθώς και η ευκολία στην εγκατάσταση τους χωρίς ιδιαίτερα επιπρόσθετα έξοδα, αντισταθμίζουν ικανοποιητικά το κόστος αυτό.

Λύση 2: Ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά

Αν τα ηχοαπορροφητικά πάνελ τοίχου προσφέρουν ηχομόνωση και αισθητική, τα ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά συνδυάζουν τις ιδιότητες αυτές με την τμηματοποίηση του χώρου. Χαμηλά και αυτοστήρικτα, τα διαχωριστικά αυτά δημιουργούν εύκολα την επιθυμητή διαμόρφωση του χώρου, φροντίζοντας παράλληλα για την ηχομονωτική του κάλυψη. Ντύστε το γραφείο σας με τις τελευταίες πινελιές του σύγχρονου design χρησιμοποιώντας σπονδυλωτά διαχωριστικά εμπνευσμένα από τις τελευταίες τάσεις της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων. Περσίδες, λωρίδες, κατασκευές τύπου παραβάν, οι επιλογές στα ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά είναι πραγματικά απεριόριστες. Θέλετε ένα πιο κλασικό αποτέλεσμα; Κάντε μια έρευνα αγοράς και ανακαλύψτε τα σχέδια που θα διατηρήσουν το χώρο σας σε all-time-classic επίπεδα, προσδίδοντας του, όμως, ταυτόχρονα ένα προχωρημένο διακοσμητικό χαρακτήρα.

Tip: Τα χαμηλά αυτοστήρικτα διαχωριστικά εντάσσονται ομαλά σε ένα γραφείο με open-plan φιλοσοφία, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την απαραίτητη ηχομόνωση και ιδιωτικότητα των εργαζομένων.

Λύση 3: Ηχομονώστε και εξοπλίστε

Αν μέχρι πρότινος θεωρούσατε πως η ηχομόνωση αφορά μόνο στην κατασκευή των τοίχων ή στα διαχωριστικά γραφείου, τα ηχοαπορροφητικά έπιπλα ήρθαν για να σας αποδείξουν πως μπορείτε να εξοπλίσετε το γραφείο σας ενώ παράλληλα φροντίζετε για την ηχομόνωση του. Τα έπιπλα τέτοιου τύπου αφορούν συνήθως σε ειδικές κατασκευές γραφείων τα οποία δημιουργούν καλαίσθητες, μεμονωμένες ζώνες μέσα στο χώρο και λειτουργούν ως οάσεις ηρεμίας, εξαλείφοντας σημαντικό ποσοστό του εργασιακού στρες και ενισχύοντας την αποδοτικότητα της παραγόμενης εργασίας.

Tip: Σε ένα γραφείο που ακολουθεί τις επιταγές της ανοικτής διάταξης, η όποια αναγκαία διαμερισματοποίηση του χώρου μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με τα ηχοαπορροφητικά έπιπλα. Από την άλλη, αν κάτι τέτοιο δεν κρίνεται σκόπιμο, τα έπιπλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα, είτε ως χώροι απομόνωσης είτε ως ζώνες ομαδικής εργασίας.

Λύση 4: Ηχοαπορροφητικά φωτιστικά

Βελτιώστε την ακουστική του χώρου σας και ταυτόχρονα προσφέρετε του την κατάλληλη φωτιστική κάλυψη επιλέγοντας ηχοαπορροφητικά φωτιστικά. Τα φωτιστικά αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν σε κάθε επαγγελματικό χώρο τον απαραίτητο φωτισμό αλλά και να μειώνουν σημαντικά τους παραγόμενους θορύβους. Παράλληλα, έχουν συνήθως ως βάση τους το σύγχρονο σχεδιασμό δημιουργώντας ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο προσελκύει όλα τα βλέμματα.

Tip: Επιλέξτε ένα φωτιστικό που επιτρέπει τη διακύμανση των επιπέδων του φωτός προκειμένου να μπορείτε να το προσαρμόζετε στις ακριβείς σας ανάγκες, ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Διαφήμιση