Αρχική Καταστροφές Η L’ORÉAL Hellas ενισχύει τη συνεργασία της με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό...

Η L’ORÉAL Hellas ενισχύει τη συνεργασία της με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4all

0
LOGO L'OREAL HELLAS WE4ALL
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας L’Oréal for the Future, η L’Oréal Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη We4all για την ανάπλαση και αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών.

Η L’Oréal Hellas διπλασιάζει την ετήσια δέσμευσή της προς τη We4all, με στόχο να φυτευτούν συνολικά 12.000 νέα δενδρύλια, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της χώρας.

Η L’Oréal Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για την αποκατάσταση και περιβαλλοντική ανάπτυξη περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοινώνει το διπλασιασμό της οικονομικής στήριξής της προς το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, με τον οποίο ήδη υλοποιεί στρατηγική συνεργασία για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, που επλήγησαν το 2018.

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, η L’Oréal Hellas θα προχωρήσει σε επιπρόσθετη δωρεά προς της We4all, για την αγορά, δενδροφύτευση και φροντίδα 6.000 νέων δενδρυλίων, τα οποία θα φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, με βάση τις οδηγίες των Αρχών. Τα νέα αυτά δενδρύλια θα αυξήσουν σε 12.000 το συνολικό αριθμό των νέων δέντρων που θα δωρίσει η L’Oréal Hellas, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην τεράστια συλλογική προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

L’Oréal for the Future

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του παγκοσμίου προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου L’Oréal, L’Oréal for the Future. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2020 και αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες: το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, καθώς και τη συμβολή στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και τη στήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών.

LOGO LOREAL FOR THE FUTURE

Ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, τόνισε: «Στη L’Oréal Hellas, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που βιώνει η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι. Οι πρόσφατες πυρκαγιές υπενθυμίζουν ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε αισθητά δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση των τόσο επειγουσών περιβαλλοντικών αναγκών. Για αυτό και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη στήριξή μας στον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all και να διπλασιάσουμε το αποτύπωμά μας για το 2021, συμβάλλοντας στην κρίσιμη προσπάθεια αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών».

«Το κοινό μέλλον είναι καθήκον όλων»

Η Αλεξία Μπρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της LOréal Hellas υπογράμμισε: «Εταιρείες, δημόσιες Αρχές, οργανισμοί, ιδιώτες, κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος την κλιματική αλλαγή ή τις επείγουσες περιβαλλοντικές ανάγκες. Το κοινό μέλλον είναι καθήκον όλων: για να είμαστε όλο και περισσότεροι να το υπερασπιστούμε, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις τη δέσμευσή μας στην περιβαλλοντική ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και θα δώσουμε σάρκα και οστά στη δέσμευση της εταιρείας μας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά στις αναδασώσεις των εν λόγων περιοχών».

«Η We4all παραμένει πιστή στο όραμα της να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί»

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της We4all, ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη L’Oréal Hellas που δείχνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας την αμέριστη στήριξή της. Η συνεργασία με τον οργανισμό μας ξεκίνησε μέσα από τη δωρεά 6.000 δενδρυλίων, και, αντιλαμβανόμενη την έκτακτη ανάγκη που όλοι βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, η L’Oréal Hellas έρχεται να διπλασιάσει τη χορηγία της με συνολικά 12.000 νέα δενδρύλια τα οποία θα φυτευτούν στην Αττική και την Εύβοια τους ερχόμενους μήνες, μετά από προσεκτική μελέτη και τις απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Η ομάδα της We4all, με ισχυρό σύμμαχο και συμπαραστάτη τη L’Oréal Hellas, παραμένει πιστή στο όραμα της να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά».

Η υλοποίηση του προγράμματος

Το 2020, ο Όμιλος L’Oréal  παρουσίασε το πρόγραμμα «L’Oréal for the Future», αποκαλύπτοντας τους στόχους του για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με απτούς και φιλόδοξους στόχους έως το 2030. Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις ολοένα και αυξάνονται. Η L’Oréal επιταχύνει τον μετασχηματισμό της προς ένα επιχειρηματικό μοντέλο, που σέβεται τα όρια του πλανήτη και ενισχύει τις δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες:

Α) Μετασχηματίζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη &

Β) Συμβάλλοντας στην επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων και στηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αποκατάσταση κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων

Σχετικά με την L’Oréal

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 36 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο Όμιλος σημείωσε κατά το 2020 πωλήσεις ύψους 27,99 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 88.000 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L’Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο.

LOGO LOREAL HELLAS

Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 4.100 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη. Η δέσμευση της L’Oréal για τη βιωσιμότητα για το 2030 καθορίζει φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο και στοχεύει στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματός του για μια πιο περιεκτική και βιώσιμη κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες: https://mediaroom.loreal.com/

 Σχετικά με τη we4all

Η we4all είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει τον πλανήτη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι η Γη είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά. Έχοντας μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 45.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, έχει πλέον λάβει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος αλλά και στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ενός ολοένα αυξανόμενου κοινού.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμός, μάσκα και αποστάσεις τα όπλα μας για τον κορονοϊό: Το παράδειγμα της Ισλανδίας
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Έγιναν λάθη – Προτεραιότητά μας ήταν η προστασία ανθρώπινων ζωών