Αρχική Ειδήσεις Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται οικισμοί – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται οικισμοί – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

0
Φωτιά
Φωτό από kathimerini.gr
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Φυγιά Καρύστου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 Ε/Π εκ των οποίων ένα συντονιστικό.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και για αυτό στάλθηκε στους κατοίκους μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών. Ενώ αργότερα δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης και για το Μαρμάρι.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

Ο Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και παρακάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν προς τις κατευθύνσεις που υποδεικνύει το μήνυμα του 112.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Την ίδια ώρα, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Διαφήμιση