Αρχική Καταστροφές Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε επιφυλακή η αστυνομία

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε επιφυλακή η αστυνομία

0
φωτιά Σχίνος
Διαφήμιση

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΑΔΑ, με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Ειδικότερα, σε επιφυλακή τέθηκαν η Άμεση Δράση, η Τροχαία, η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, «για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση κάθε ζητήματος σχετικού με τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους», όπως αναφέρεται στη διαταγή.

Παράλληλα όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αττικής τίθενται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, «με σκοπό την, σε συντρέχουσα περίπτωση, έγκαιρη και κατά το έπακρο δραστηριοποίησή τους».

Όπως έγινε γνωστό η απόφαση του Αρχηγού εκδόθηκε λόγω του γεγονότος ότι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφήνοντάς τα ανασφάλιστα. Έτσι στις παραπάνω περιοχές θα περιπολούν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις για τη διαφύλαξη των περιουσιών.

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Εκκενώθηκε το Ολυμπιακό χωριό

Μετά τους οικισμούς σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Αδάμες, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του συστήματος 112, ζητώντας από τους πολίτες να μεταβούν προς τις Αχαρνές. «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», είναι το μήνυμα σε δύο γλώσσες.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Τα μέτωπα είναι πολλά, οι φωτιές σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα δεκάδες μέτρα σε ύψος και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν «ζώνη» και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Διαφήμιση