Αρχική Ειδήσεις Ειδήσεις: Νέες Τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στη χώρα

Ειδήσεις: Νέες Τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στη χώρα

0
050812 F 2295B 147
050812-F-2295B-147
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τουρκική εισβολή καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης, στον ελληνικό εναέριο χώρο. Νέες προκλήσεις για τη χώρα, που αυτή τη στιγμή περνά δύσκολες ώρες.

Παρά τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Μαρμαρίδα, η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε την παράνομη δραστηριότητα της στο Αιγαίο καθώς στο πλαίσιο νυχτερινής άσκησης που πραγματοποίησε προέβη σε ακόμα 13 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σύμφωνα με το protothema.gr.

Οι νυχτερινές πτήσεις τριών τουρκικών σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών έγιναν ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά.

Συνολικά, την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 43 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου καθώς νωρίτερα το ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει ότι είχαν πραγματοποιηθεί άλλες 30 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν το πρωί  δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN 235 και δύο μαχητικά F-16. Τα κατασκοπευτικά πραγματοποίησαν 29 παραβιάσεις ενώ τα τουρκικά μαχητικά F-16 μία.

Συνολικά την Τρίτη, τα τουρκικά μαχητικά που κινήθηκαν κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προέβησαν και σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Διαφήμιση