Αρχική Καταστροφές Εύβοια: Καταστράφηκε ιστορικό ελαιόδεντρο 2.500 ετών

Εύβοια: Καταστράφηκε ιστορικό ελαιόδεντρο 2.500 ετών

0
ELAIODENTRO EVOIA
Διαφήμιση

Η Ελλάδα εδώ και μέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πύρινη κόλαση που αφήνει πίσω της ένα τεράστιο απωτύπωμα και μία ανεπανάληπτη οικολογική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, η Εύβοια πλήττεται σφοδρά από τις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει στο περασμά τους χιλιάδες στρέμματα εδάφους. Ανάμεσα, στις καταστροφές συμπεριλαμβάνεται και ένα ιστορικό ελαιόδεντρο ηλικίας 2.500 ετών στο ελληνικό νησί της Εύβοιας, το οποίο καταστράφηκε εν μέσω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών που έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο Αποστόλης Παναγιώτου, κάτοικος της περιοχής, ανήρτησε φωτογραφίες του δέντρου στο Twitter την Κυριακή, δείχνοντάς το πριν και μετά τις πυρκαγιές.

Το δέντρο, το οποίο ήταν κάποτε εύφορο και παρήγαγε ακόμη ελιές, ήταν τόσο μεγάλο που ο κορμός του μπορούσε να φτάσει σε διάμετρο τα 10 άτομα. Το αρχαίο δέντρο, που βρίσκεται στον ελαιώνα της Ροβίας, εμφανίζεται στα γραπτά του διάσημου Έλληνα γεωγράφου, φιλοσόφου και ιστορικού Στράβωνα, ο οποίος έζησε πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Όμως οι φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελαιώνα στο βόρειο τμήμα του νησιού δείχνουν ότι το δέντρο έχει μετατραπεί σε κούφιο κορμό, αφήνοντας μόνο τμήματα του κορμού του.

Διαφήμιση