Αρχική Ενέργεια Ενεργειακό σύστημα: Οδηγίες προς τους πολίτες – Νέα σύσκεψη ΥΠΕΝ

Ενεργειακό σύστημα: Οδηγίες προς τους πολίτες – Νέα σύσκεψη ΥΠΕΝ

0
electricitY3
Εικόνα: UNSPLASH/Johannes Plenio
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecoen.gr

Οδηγίες προς τους πολίτες σε σχέση με τη χρήση του ηλεκτρισμού, λόγω καύσωνα, εξέδωσε το ΥΠΕΝ. Παράλληλα συγκαλεί νέα έκτακτη σύσκεψη για αύριο στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και εν όψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς. 
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών θα συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης,. Αυτό αναφέρει το ΥΠΕΝ.

 Νέα σύσκεψη

Το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, 2 Αυγούστου στις 09:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Θα συντονίσει τις δράσεις για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δοκιμάζεται από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης. Ο διευθύνων αύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο πρόεδρος και διευθύνων αύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίπεδα-ρεκόρ χρήσης

Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς. Η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για το λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος.

Διαφήμιση