Αρχική Μεταφορές Υδατοδρόμια: Διευρύνεται το δίκτυο Στερεάς Ελλάδας – Ενενήντα συνολικά στη χώρα

Υδατοδρόμια: Διευρύνεται το δίκτυο Στερεάς Ελλάδας – Ενενήντα συνολικά στη χώρα

0
υδροπλάνο
Εικόνα: hellenic-seaplanes.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνολικά ενενήντα υδατοδρόμια έχει αποκτήσει η Ελλάδα. Παράλληλα διευρύνεται το δίκτυο Στερεάς Ελλάδας. Με νέα υδατοδρόμια σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αντίκυρα, όπου έχουν ξεκινήσει την αδειοδοτική τους διαδικασία.

Συνάντηση Περιφερειάρχη, ΟΛΝΕ και Hellenic Seaplanes

Τα δύο νέα έρχονται να προστεθούν στο βασικό δίκτυο των ήδη πέντε. Σε Εύβοια, σε Χαλκίδα, Κύμη, Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι. Δρομολογούνται επίσης και δεκάδες νέα υδάτινα πεδία. Σε συνάντηση για το θέμα βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Κελαΐδιτης , ο πρόεδρος ΟΛΝΕ κ. Γεροντίτης, ο διευθύνων αύμβουλος ΟΛΝΕ κ. Μανιάτης, ο Προϊστάμενος Τομέα Ανάπτυξης ΟΛΝΕ κ. Πάνος, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes  κ. Χαραλάμπους, και ο διευθυντής Ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes  κ. Γαργαρέτας.   

Στόχος η διασύνδεση της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός έθεσε στόχο τη διασύνδεση της περιφέρειάς του με υδροπλάνα. Για να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στην δημιουργία τουριστικής ταυτότητας την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  «Επιβεβαιώσαμε το ταχύρρυθμο της ανάπτυξης του βασικού δικτύου των πέντε υδατοδρομίων. Εξετάζουμε την από κοινού ανάπτυξη ειδικών προβλητών. Εν είδει δευτερεύοντος δικτύου σε μια σειρά λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε τα υδροπλάνα να μπορούν να συνδέουν κυριολεκτικά ολόκληρο το νησί. Αντίστοιχες επαφές έχουμε ξεκινήσει και με περιοχές ολόκληρης της Στερεάς. Με  στόχο να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό δίκτυο υδατοδιασύνδεσης για τον τουρισμό, τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων, αλλά και τις έκτακτες ανάγκες»…

Εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ κ. Γεροντίτης δήλωσε: «Η λειτουργία του υδατοδρομίου στο νησί μας μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές».

Προτάσεις για 9 νέα υδάτινα πεδία στην Εύβοια

Η πρόταση του ΟΛΝΕ  για υδάτινα πεδία στο νησί της Εύβοιας αναφέρεται σε εννέα περιοχές. Πευκί, Λίμνη, Ερέτρια, Νέα Στύρα, Αλμυροπόταμος, Μαρμάρι, Πετριές, και Κυμάσι. Μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα με  το δίκτυο υδατοδρομίων.

Διαφήμιση