Αρχική Επιχειρείν Vodafone και Δημόκριτος δημιουργούν το Giga Campus

Vodafone και Δημόκριτος δημιουργούν το Giga Campus

0
Vodafone GIGACAMPUS
Εικόνα: Από την παρουσίαση του Giga Campus. Ο Γ. Νούνεσης διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (αριστερά), ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης (στο μέσον) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η Vodafone Ελλάδας προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία, με  τη δημιουργία του Giga Campus. Πρόκειται για κοιτίδα καινοτομίας. Με στόχο να στηρίξει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας μέσα από το Internet of Things (IoT) και το 5G.

Ενίσχυση επιχειρήσεων

Το Giga Campus αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της χώρας και σε ένα πιο βιώσιμο, ψηφιακό αύριο. Η συνεργασία αποτελεί μία έμπρακτη επιβεβαίωση της στρατηγικής  της Vodafone: Η τεχνολογία έχει νόημα, μόνο όταν θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, υπηρετώντας την πρόοδο και το κοινό καλό. Θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου, ως ζωντανό εργαστήρι εκθετικών τεχνολογιών. Αξιοποιώντας τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και το 5G δίκτυο της Vodafone.

Πιλοτική εφαρμογή IoT – Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Η συνεργασία εστιάζει στην πιλοτική εφαρμογή και μετεξέλιξη σύγχρονων υπηρεσιών IoT –και όχι μόνο. Με στόχο να διαχυθούν στη συνέχεια στην ελληνική αγορά από το οικοσύστημα του Δημόκριτου. Επιπλέον, θα υποστηριχθούν με  σύγχρονες τεχνολογικές υπηρεσίες του Vodafone Business,  οι νεοφυείς επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του Δημόκριτου.

Πρόσβαση σε τεχνολογικές υποδομές και συνέργειες

«Στο Giga Campus, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν μοναδική δυνατότητα πρόσβασης σε IoT και 5G υποδομές καθώς και για συνέργειες με κορυφαίες ερευνητικές ομάδες του Δημοκρίτου. Ένα δυναμικό οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας δημιουργείται στην Αττική» εξήγησε ο Ο δρ. Γεώργιος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». «Η συνεργασία μας με τον Δημόκριτο θα επιταχύνει τον στόχο μας να φέρουμε το ψηφιακό αύριο, στο σήμερα. Δημιουργώντας μία κοιτίδα καινοτομίας που θα συμβάλει στην προσπάθεια της Ελλάδας να κάνει το ψηφιακό της άλμα» επεσήμανε ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων αύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

 

Διαφήμιση