Αρχική Πολιτισμός Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο η Α. Νετρέμπκο – Γκαλά Βέρντι (Βίντεο)

Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο η Α. Νετρέμπκο – Γκαλά Βέρντι (Βίντεο)

0
Νετρέμπκο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει με ήχους του Βέρντι και τη μοναδική ερμηνεία της Α. Νετρέμπκο. Μετά από μήνες αναστολής των ζωντανών θεαμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει.

«All Star Γκαλά Βέρντι»

Στο μοναδικό «All Star Γκαλά Βέρντι» η κορυφαία σοπράνο του 21ου αιώνα ‘Αννα Νετρέμπκο σπουδαίους συντελεστές. Τη μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι, το διακεκριμένος τενόρο Γιουσίφ Εϊβάζοφ. Τον κορυφαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά. Θα ερμηνεύσουν με την Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον Φιλίπ Ωγκέν, δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Βέρντι. Όπως οι Αΐντα, Τροβατόρε, Ριγολέττος, Ντον Κάρλο, Μάκβεθ…

Τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου

Με μεγάλες αποστάσεις και ανώτερη πληρότητα 10.000 θέσεων (μόλις το 1/5 από τις 50.000 θέσεις που έχει το Καλλιμάρμαρο). Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει σχεδιάσει ένα πολύ μελετημένο πλέγμα ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του κοινού και των καλλιτεχνών. Το Γκαλά υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η ‘Αννα Νετρέμπκο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα . Μετις δύο δεκαετίες μιας μοναδικής καριέρας στον κόσμο της όπερας. Από τη στιγμή που την ανακάλυψε ο κορυφαίος Ρώσος αρχιμουσικός Βαλέρι Γκεργκίεφ στο Μαριίνσκι έως σήμερα, κάθε της εμφάνιση αποτελεί τεράστιο γεγονός. Η Νετρέμπκο εργάστηκε σκληρά. Εξέλιξε θεαματικά την τεχνική και τη σκηνική της παρουσία. Έκανε σωστές επιλογές ρεπερτορίου. Προστάτευσε τη φωνή της και δημιούργησε βήμα βήμα την εικόνα της απόλυτης ντίβας.

Στις μεγαλύτερες σκηνές

Σήμερα, στα 49 της χρόνια, παραμένει απολύτως περιζήτητη στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ του πλανήτη. Το τελευταίο δίμηνο έχει αποθεωθεί στο Ζάλτσμπουργκ και τη Βιέννη. Μετά το ρεσιτάλ Βέρντι που έδωσε στο τέλος Ιουνίου στη Φλωρεντία, οι Ιταλοί κριτικοί υποκλίθηκαν στο ταλέντο της.

Διαφήμιση