Αρχική Αφιερώματα Σαν σήμερα: Διεθνής ημέρα αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα

Σαν σήμερα: Διεθνής ημέρα αφιερωμένη στον Νέλσον Μαντέλα

0
νέλσον μαντελα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα καθιερώθηκε το 2009 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να τιμηθεί η «προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης» που ασπάστηκε στη ζωή του και για τις οποίες αγωνίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του.

Η Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα είναι μια παγκόσμια έκκληση για δράση που γιορτάζει την ιδέα ότι κάθε άτομο έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον κόσμο, την ικανότητα να έχει αντίκτυπο.

Το μήνυμα της εκστρατείας Μαντέλα

«Ο Nelson Mandela αγωνίστηκε για κοινωνική δικαιοσύνη για 67 χρόνια. Σας ζητάμε να ξεκινήσετε με 67 λεπτά. Θα ήταν τιμή μας εάν μια τέτοια μέρα μπορεί να χρησιμεύσει για να φέρει κοντά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της φτώχειας και την προώθηση της ειρήνης , της συμφιλίωσης και της πολιτιστικής πολυμορφίας», σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε για λογαριασμό του ιδρύματος.

Για τον εορτασμό της πρώτης παγκόσμιας γιορτής της Ημέρας Νέλσον Μαντέλα, στις 18 Ιουλίου 2009, διοργανώθηκαν μια σειρά εκπαιδευτικών εκθέσεων, τέχνης, συγκέντρωσης χρημάτων και εθελοντών που οδήγησαν σε μια συναυλία στο Radio City Music Hall στις 18 Ιουλίου. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε επισήμως την 18η Ιουλίου ως «Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα».

Το 2014, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε το Βραβείο Nelson Mandela , ένα εξαμηνιαίο βραβείο που αναγνωρίζει τα επιτεύγματα εκείνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Βίντεο μήνυμα του António Guterres, Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας του Νέλσον Μαντέλα 2021 .

Διαφήμιση