Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά «Ψηφιακή Μέριμνα»: Διευρύνονται οι δικαιούχοι

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Διευρύνονται οι δικαιούχοι

0
LAPTOPkid
Εικόνα: UNSPLASH/Thomas Park
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», που επιδοτεί την αγορά υπολογιστή ή tablet σε μαθητές-φοιτητές, με επιταγή 200 ευρώ.  Πρόκειται για κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη ΑΕ». Εντάσσεται στο «Ελλάδα 2.0» αποτελώντας ένα από τα πρώτα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τρίτος κύκλος

Στον τρίτο κύκλο (έναρξη τέλος Αυγούστου) θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι οικογένειες-δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ). Και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα. Ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία. Όπως συνέβη και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι  θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Δεύτερος κύκλος

Σήμερα κλείνουν οι Α’ και Β’ κύκλοι της «Ψηφιακής Μέριμνας». Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί και εγκριθεί (ή πρόκειται να εγκριθούν), θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους έως την 1 Νοεμβρίου 2021.  Συνολικά, από τις 5 Απριλίου 2021, όταν άνοιξε ο Α’ κύκλος του προγράμματος, έως τις 30 Ιουλίου 2021, εκδόθηκαν 435.484 επιταγές 264.592 δικαιούχων.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης “συντελείται με γοργούς ρυθμούς”. “Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης αφορά σε κάθε νέα και νέο. Με ειδική πρόνοια για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες και απευθύνεται ο Γ’ κύκλος της «Ψηφιακής Μέριμνας» κατά προτεραιότητα” επισημαίνεται.

Διαφήμιση