Αρχική Επιχειρείν Πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer: Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής

Πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer: Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής

0
AGRICULTURE
Εικόνα: UNSPLASH/Glenn Carstens-Peters
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα της Bayer, Grants4Ag, με έμφαση στη βιωσιμότητα ανακοίνωσε η εταιρεία. Το πρόγραμμα βραβεύει ερευνητές και επιστήμονες, οι οποίοι δίνουν βιώσιμες λύσεις σε  προκλήσεις της αγροτικής παραγωγής. Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, όσοι επιλεγούν  μπορούν να αξιοποιήσουν και προγράμματα συμβουλευτικής καθοδήγησης από ηγέτες του κλάδου

Πενταετής δράση

Η Bayer, εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, προσφέρει οικονομική και επιστημονική στήριξη σε ερευνητές. Προκειμένου να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Να δώσουν καινοτόμες λύσεις σε προκλήσεις έρευνας και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 2015, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το πρόγραμμα έχει απονείμει περισσότερες από 100 υποτροφίες. Φέτος, οι νικητές του Bayer Grants4Ag καλούνται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφίμων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.  

Έρευνα και ανάπτυξη

“Το 2020, το πρόγραμμα Grants4Ag ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Πέτυχε να προσελκύσει  κορυφαίες προτάσεις για μια σειρά δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης” δήλωσε ο Phil Taylor, επικεφαλής του τμήματος Ανοικτής Καινοτομίας. Στο Τμήμα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer. “Η Bayer προωθεί την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό, φέτος, το Grants4Ag θα υποστηρίξει προτάσεις που δεσμεύονται στην κατεύθυνση ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφίμων. Επιλέγοντας ερευνητικά έργα που κινούνται σε αυτό το πεδίο.”

Διατήρηση copyright

Το πρόγραμμα Grants4Ag της Bayer δεν απαιτεί την υποβολή λεπτομερών στοιχείων από τους υποψηφίους. Παράλληλα τους επιτρέπει να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για οτιδήποτε προκύψει από την έρευνά τους. Ο κ. Taylor επισημαίνει ότι η εταιρεία θεωρεί αυτές τις υποτροφίες ως μια αρχική επένδυση. Σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε στενότερη και πιο μακρόπνοη συνεργασία με τη Bayer.

Έπαθλο έως 15.000 ευρώ και συνεργασία με επιστήμονα της εταιρείας

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, το οποίο συνήθως κυμαίνεται 5.000 – 15.000 ευρώ, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν επιστήμονα της Bayer. Θα αξιολογήσει και θα προσφέρει καθοδήγηση κατά την υλοποίηση του project.  Υπότροφοι προηγούμενων ετών υπογραμμίζουν: Αυτή η συμβουλευτική καθοδήγηση διαφοροποιεί το Grants4Ag από άλλα προγράμματα χρηματοδότησης.

Απολογισμός 2020

Την περασμένη χρονιά, στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 600 συμμετοχές από 39 χώρες. Επελέγησαν οι 24 που κέρδισαν υποτροφία. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Bayer Grants4Ag θα γίνει και φέτος σε συνεργασία με το Halo. Μία εξειδικευμένη πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να έρχονται σε επαφή με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα.
“Για μια ακόμη φορά είμαστε ενθουσιασμένοι που καλούμαστε να στηρίξουμε τη Bayer και το φετινό πρόγραμμα Grants4Ag” δήλωσε ο Kevin Leland, ιδρυτής και CEO του Halo. “Ανυπομονούμε να δούμε πώς η συνεργασία της Bayer με νεοφυείς επιχειρήσεις και πανεπιστήμια μπορεί να προωθήσει λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης” εξήγησε.

Διαφήμιση