Αρχική Περιβάλλον Πράσινο φως για αναπλάσεις και ανεγέρσεις κτηρίων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Πράσινο φως για αναπλάσεις και ανεγέρσεις κτηρίων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

0
ΠΙΣΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Εικόνα: UNSPLASH/Shawn Lee
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πράσινο φως για αναπλάσεις και ανεγέρσεις κτηρίων σε όλη τη χώρα έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, εξέτασε τα αιτήματα και αποφάσισε:

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5* 292 κλινών στη θέση Παλιοσταφίδα -Τσουρούνα (τέως δήμων Αργοστολίου & Κεφαλονιάς) 

Αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης 5 αστέρων, δυναμικότητας 292 κλινών σε γήπεδο με εμβαδό 31, 4 στρέμματα. Όλη η μονάδα αποτελείται από δύο κτηριακές ενότητες με θερμαινόμενη κολυμβητική δεξαμενή, SPA, pool Bar. Υπαίθριο κυκλικό θέατρο, εστιατόριο με τμήμα δοκιμής τοπικών κρασιών. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία δρόμου που οδηγεί στην παραλία για τις ανάγκες των ενοίκων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτηριστικά της τουριστικής εγκατάστασης είναι οι διαμορφώσεις επιφανειών φύτευσης και η χρησιμοποίησης της φυσικής πέτρας της περιοχής. 

  • Ανέγερση νέου συγκροτήματος κτηρίων γραφείων με δύο υπόγεια επίπεδα στάθμευσης και δώματα, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, Φρίξου και Ουρανού Νικηφόρου του δ. Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων. Στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα Gold. Σε αντιστοιχία με τα κτήρια του βιομηχανικού συγκροτήματος Zυθοποιίας ΦΙΞ, οι προτεινόμενοι απλοί, στιβαροί κτηριακοί όγκοι διαμορφώνονται με λιτές όψεις. Από διακοσμητικούς συμπαγείς οπτόπλινθους (τούβλα), ενισχύοντας την πρόθεση σύνδεσης με το υφιστάμενο δομημένο περιβάλλον. Προβλέπεται η φύτευση 33 δέντρων και η ανάπτυξη χαμηλής βλάστησης στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου.

Μέριμνα για ΑΜΕΑ

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης  που αφορά στη χερσαία ζώνη Λιμένα Μυκόνου

Αφορά στην ανάπλαση τμήματος της χερσαίας ζώνης του παλαιού λιμένα της Μυκόνου. Είναι επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισής του σε χώρο υψηλής αισθητικής, φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες. Με έμφαση στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με ειδικό αντιολισθηρό δάπεδο από φυσικές πλάκες. Σε διάφορα σχήματα και σε αποχρώσεις του γκρι- άσπρου, με τη δημιουργία επιφανειών πρασίνου. Την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτιστικά σώματα, κάδους υπαίθρια παιχνίδια κ.λπ.). Καθώς και με το σχεδιασμό νέων κατασκευών πέργκολας, που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες.

  • Αρχιτεκτονική μελέτης που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχείου 5* , δυναμικότητας 190 κλινών σε γήπεδο εμβαδού 54.220,60 τ.μ στη θέση «ΧΕΡΟΜΥΛΟΣ» του δήμου Κύμης Αλιβερίου 

Αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων, 190 κλινών, με δωμάτια τύπου bungalows, πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, κεντρική πισίνα, κτίριο reception, Spa. Συνεδριακούς χώρους, κτήριο εστιατορίου με πισίνα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε γήπεδο 54,2 στρεμμάτων. Προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και γήπεδο τένις. Εντός του συγκροτήματος προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα.  Όλες οι στάθμες του συγκροτήματος έχουν προσπέλαση με τα ηλεκτρικά οχήματα. Όπου είναι δυνατόν, τοποθετούνται ανελκυστήρες, κατάλληλοι για άτομα ΑΜΕΑ. 

  • Ανακατασκευή-αποκατάσταση και λειτουργική συνένωση συνόλου κτηρίων στο  Ιστορικό κέντρο Πάργας, δήμος Πάργας.

Αφορά στην αποκατάσταση συνόλου μικρών κτηρίων στο ιστορικό κέντρο της Πάργας. Στόχος είναι η ομογενοποίηση, αισθητικά και λειτουργικά, των κτηρίων των οποίων η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα, η επέμβαση αφορά στην  ανακατασκευή ερειπωμένου κτηρίου (νομίμως υφιστάμενου ως προ του 1955). Και στην προσαρμογή του σύγχρονου κτηρίου στα παραδοσιακά πρότυπα του οικισμού (νομίμως υφιστάμενο βάσει των: ισόγειο κατασκευασμένο προ του 1955.

Διαφήμιση