Αρχική Αφιερώματα Πλημμύρα Λονδίνου: Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες

Πλημμύρα Λονδίνου: Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες

0
Πλημμύρα
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ (EUROKINISSI/INFOKUS.GR)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η έντονη βροχόπτωση έχει πλημμυρίσει δρόμους και σταθμούς του μετρό του Λονδίνου. Είναι η δεύτερη φορά αυτού του μήνα που πλημμύρες πλημμύρες έπληξαν τμήματα της πόλης, με άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας να επηρεάζονται επίσης.

Κακοκαιρία Λονδίνου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι δεν είχε ακόμη λάβει αναφορές για απειλές για τη ζωή μετά την βροχή, αλλά ότι αντιμετώπιζε περισσότερες από 300 κλήσεις.

Σε απάντηση στις πλημμύρες, ο Luke Pollard, γραμματέας περιβάλλοντος του Εργατικού κατέστησε σαφές ότι μπορούμε να περιμένουμε αυτά τα γεγονότα να γίνονται όλο και συχνότερα.

«Θα υπάρξουν περισσότερες πλημμύρες, πιο συχνά – ο σκληρός καιρός που βλέπουμε, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι συνέπεια της κλιματικής κρίσης που βρισκόμαστε».

Οι μετρητές βροχής του Met Office and Environment Agency έδειξαν ότι υπήρχε 48,5 mm (1,9in) βροχής σε μία ώρα στο Bethersden στο Κεντ το απόγευμα της Κυριακής και 20 mm έως 30 mm σε μία ώρα σε μέρη του Λονδίνου και των γειτονικών κομητειών.

Κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα καθιστά πιο πιθανά και πιο έντονα. Για παράδειγμα, μια ταχεία ανάλυση του πρόσφατου κύματος θερμότητας που έσπασε τα ρεκόρ θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον Καναδά και τις δυτικές ΗΠΑ, έγινε τουλάχιστον 150 φορές πιο πιθανό από την κλιματική κρίση. «Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή», είπε ένας συντάκτης αυτής της έκθεσης.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε οι φωτογραφίες των πλημμυρισμένων σταθμών και δρόμων δείχνουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να δώσουν στους ανθρώπους – όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο – την προστασία που πρέπει να προσπαθήσουν και να βοηθήσουν στη μείωση των γεγονότων όπως και όταν σηκώνομαι

Ο Pollard το επεσήμανε αυτό στο βιντεο μήνυμα του, λέγοντας ότι τέτοια «πλημμυρικά γεγονότα πρέπει να είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης στις κυβερνήσεις» να «κινηθούν γρηγορότερα» στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και «σημαντικό να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα» για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας έναντι ακραίων καιρικών συνθηκών.

Κυβέρνηση

«Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται περισσότερο στην παροχή βοήθειας στις κοινότητες που πλήττονται από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες», συνέχισε.

Αυτό έρχεται καθώς το Λονδίνο διοργανώνει μια συνάντηση μεταξύ υπουργών για το κλίμα και περιβάλλοντος και εκπροσώπων από περισσότερες από 50 χώρες για να τεθούν τα θεμέλια για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα Cop26 – η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στο έτος.

Η συνάντηση, με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο της Cop26, Alok Sharma, στοχεύει στην οικοδόμηση ενός οράματος για τη σύνοδο κορυφής και στην οικοδόμηση της «ενότητας σκοπού». Μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι εικόνες των πλημμυρών στους δρόμους του Λονδίνου παρέχουν κάποια σαφήνεια σχετικά με το έργο που θα ακολουθήσει – τόσο για τη βρετανική κυβέρνηση όσο και για όσους σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση