Αρχική Περιβάλλον Oικολογική δράση «Clean it like Greek» με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Oικολογική δράση «Clean it like Greek» με την υποστήριξη του ΕΟΤ

0
PATMOS
Εικόνα: UNSPLASH/Anastasia Dimitriadi
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με τη συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, συνεχίστηκε στα Δωδεκάνησα η οικολογική δράση του Ιδρύματος «Aquahelp Foundation». Με τίτλο «Clean it like Greek», ξεκίνησε από το Καστελόριζο και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού.

Καθαρισμός θάλασσας και στεριάς

Η οικολογική και περιβαλλοντική αυτή πρωτοβουλία αποσκοπεί στον καθαρισμό παραλιών, θαλάσσιων περιοχών, βουνών και δασών. Με τη συμμετοχή ιδιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την ενίσχυση του φιλελληνισμού και την ανάδειξη της χώρας ως της καθαρότερης στην Ευρώπη. Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά δράσεις που ενισχύουν το βιώσιμο και αειφόρο τουρισμό. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία στη μετά Covid-19 εποχή.

http://gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%201_125.jpg
Εικόνα: Η «Χάρτα Οικολογικής Συνείδησης» που συνυπέγραψαν η πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, ο πρόεδρος του «Aquahelp Foundation», Γ. Κορφιάς, και οι δήμαρχοι Πάτμου, Ελ. Πέντες, και Λειψών, Φ. Μάγγος.

 Από την Πάτμο στους Αρκιούς και τους Λειψούς

Η πρόεδρος του ΕΟΤ επισκέφθηκε διαδοχικά την Πάτμο, τους Αρκιούς και τους Λειψούς. Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Γιώργο Κορφιά, συναντήθηκε με το δήμαρχο Πάτμου, Ελευθέριο Πέντε. Επίσης, με το δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο και συνυπέγραψαν τη συμβολική «Χάρτα Οικολογικής Συνείδησης» του Aquahelp Foundation.

http://gnto.gov.gr/sites/default/files/field/image/%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%202_117.jpg
Εικόνα: Η Άντζελα. Γκερέκου με το μοναδικό μαθητή των Αρκιών και το δήμαρχο Πάτμου, Ελ. Πέντε.

Τουριστική και πολιτιστική συνεργασία

Η κ. Γκερέκου και ο κ. Πέντες εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών σε τουριστικές και πολιτιστικές ενέργειες. Καθώς και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς προβολής της Πάτμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα τρία νησιά των Δωδεκανήσων, η κ. Γκερέκου συμμετείχε επίσης σε εκδηλώσεις με οικολογικό περιεχόμενο. Βράβευσε τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών ως «Οικολογικό Ήρωα» και συναντήθηκε με τη δασκάλα του. Παράλληλα είχε εκτενείς συζητήσεις με τους κατοίκους.

 

Διαφήμιση