Αρχική Διάστημα Οι επιστήμονες μπορούν να «κοιτάξουν πίσω στο χρόνο»

Οι επιστήμονες μπορούν να «κοιτάξουν πίσω στο χρόνο»

0
διάστημα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα στοιχεία επιτρέπουν στους επιστήμονες να παρακολουθούν αποτελεσματικά τον χρόνο στις αρχές άλλων πλανητικών συστημάτων, μετά από ένα σημαντικό νέο εύρημα.

Η έρευνα

Η έρευνα, που εξέτασε 500 νεαρά αστέρια, βρήκε έναν σύνδεσμο μεταξύ των δομών του δίσκου που περιβάλλει τα αστέρια και σχηματίζει πλανήτες, και τα δημογραφικά στοιχεία των πλανητών.

Η σύνδεση σημαίνει ότι οι ερευνητές θα είναι σε θέση να προβλέψουν πώς θα φαινόταν τα πλανητικά συστήματα καθώς περνούσαν τα μεγάλα στάδια του σχηματισμού τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές μπορούν τώρα να δουν τη σχέση μεταξύ των μυστηριωδών δομών του κενού που παρατηρούνται σε dsiscs, και των χιλιάδων απομακρυσμένων πλανητών που έχουν βρεθεί από την αποστολή Kepler της NASA και άλλες εργασίες για την ανακάλυψη εξωπλανητών.

Διαπιστώσεις

Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα αστέρια υψηλότερης μάζας είναι πιο πιθανό να έχουν δίσκους με «κενά». Αυτά τα κενά με τη σειρά τους συσχετίζονται με πλανητικά συστήματα που έχουν γιγαντιαίους εξωπλανήτες γύρω τους.

«Βρήκαμε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των κενών στους πρωτοπλανητικούς δίσκους και της αστρικής μάζας, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με την παρουσία μεγάλων, αερίων εξωπλανητών», δήλωσε ο Nienke van der Marel, συνεργάτης του Banting στο Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, στη Βρετανική Κολομβία, και ο κύριος συγγραφέας της έρευνας.

«Τα αστέρια υψηλότερης μάζας έχουν σχετικά περισσότερους δίσκους με κενά από τα αστέρια χαμηλότερης μάζας, σύμφωνα με τους ήδη γνωστούς συσχετισμούς σε εξωπλανήτες, όπου τα αστέρια υψηλότερης μάζας συχνά φιλοξενούν εξωπλανήτες γίγαντας αερίου. Αυτές οι συσχετίσεις μας λένε άμεσα ότι τα κενά στους δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες πιθανότατα προκαλούνται από γιγάντιους πλανήτες μάζας Ποσειδώνα και άνω».

Ευρήματα

Το εύρημα ισχύει επίσης για συστήματα tostar που έχουν αστέρια χαμηλότερης μάζας. είναι πιο πιθανό να έχουν τεράστιους βραχώδεις πλανήτες που είναι γνωστοί ως Super-Earths, κάτι μεταξύ της μάζας του πλανήτη μας και του Ποσειδώνα.

«Οι δίσκοι χωρίς κενά, που είναι πιο συμπαγείς, οδηγούν στο σχηματισμό των Super-Earths», δήλωσε ο van der Marel σε δήλωση.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ερευνητές να γνωρίζουν πού να κοιτάξουν καθώς ψάχνουν στον γαλαξία μας για άλλους βραχώδεις πλανήτες όπως ο δικός μας.

«Αυτή η νέα κατανόηση των αστρικών μαζικών εξαρτήσεων θα βοηθήσει στην αναζήτηση μικρών, βραχώδεις πλανητών όπως η Γη στην ηλιακή γειτονιά», δήλωσε ο Gijs Mulders, επίκουρος καθηγητής αστρονομίας στο Universidad Adolfo Ibáñez στο Σαντιάγο της Χιλής και συν-συγγραφέας στο έρευνα.

Με πληροφορίες του Independent

 

Διαφήμιση