Αρχική Διάστημα NASA: Τα ερευνητικά καλαμάρια του διαστήματος σε αποστολή

NASA: Τα ερευνητικά καλαμάρια του διαστήματος σε αποστολή

0
καλαμάρια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Nasa και η SpaceX έχουν στείλει δεκάδες καλαμάρια στο διάστημα.

Τα ζώα, που λαμβάνονται από τη Χαβάη, θα περάσουν λίγο χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν επιστρέψουν ξανά.

Στόχοι

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η διαμονή θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα πώς η διαστημική πτήση επηρεάζει το καλαμάρι – και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.

Στοχεύουν στην ελπίδα προστασίας της ανθρώπινης υγείας κατά τη διάρκεια μεγάλων διαστημικών αποστολών, σύμφωνα με τον Honolulu Star-Advertiser.

Το καλαμάρι

Το καλαμάρια (baby Hawaiian bobtail squid) μεγάλωσαν στο Θαλάσσιο Εργαστήριο Kewalo του Πανεπιστημίου της Χαβάης. Έφυγαν για το διάστημα νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια αποστολή προμήθειας SpaceX στο ISS.

Το καλαμάρι έχει συμβιωτική σχέση με φυσικά βακτήρια που βοηθούν στη ρύθμιση της βιοφωταύγεια τους.

Όταν οι αστροναύτες βρίσκονται σε χαμηλή βαρύτητα, η σχέση του σώματός τους με τα μικρόβια αλλάζει, δήλωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Χαβάης, Margaret McFall-Ngai.

«Διαπιστώσαμε ότι η συμβίωση των ανθρώπων με τα μικρόβια τους διαταράσσεται στη μικροβαρύτητα, τ ίδιο ισχύει και για τα καλαμάρια», δήλωσε η McFall-Ngai.

«Καθώς οι αστροναύτες περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο διάστημα, το ανοσοποιητικό τους σύστημα γίνεται δυσρυθμιζόμενο. Δεν λειτουργεί επίσης».

Το Kewalo Marine Laboratory αναπαράγει καλαμάρια για ερευνητικά έργα σε όλο τον κόσμο. Τα μικροσκοπικά ζώα είναι άφθονα στα ύδατα της Χαβάης και έχουν μήκος περίπου 3 ίντσες (7,6 εκατοστά) από τους ενήλικες.

Τα καλαμάρια θα επιστρέψουν στη Γη τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση