Αρχική Ειδήσεις Ocean Winds: Εξασφάλισε CfD για αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Ocean Winds: Εξασφάλισε CfD για αιολικό πάρκο στην Πολωνία

0
Αιολικά Πάρκα
Διαφήμιση

Η εξασφάλιση συμβολαίου επί της διαφοράς (contract-for-difference) αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του έργου, φέρνοντας πιο κοντά τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης και αναγνωρίζοντας το πάρκο C&C-Wind ως ένα από τα πιο ανεπτυγμένα αιολικά πάρκα στην Πολωνία.

Το πάρκο

Το πάρκο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Πολωνίας στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου 23 χιλιόμετρα από την ακτή. 

Το B&C θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Πολωνικού κλάδου της ενέργειας και στην μετάβαση του προς την κλιματική ουδετερότητα.

Η Ocean Winds (OW), η 50/50 κοινοπραξία της EDP Renewables με την ENGIE για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, εξασφάλισε συμβόλαιο επί της διαφοράς (CfD) διάρκειας 25 χρόνων για 369.5 MW από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Πολωνίας, για τα υπεράκτια έργα B&C-Wind. Η εξασφάλιση CfD αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του έργου, φέρνοντας πιο κοντά τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης και αναγνωρίζοντας το πάρκο C&C-Wind ως ένα από τα πιο ανεπτυγμένα αιολικά πάρκα στην Πολωνία. 

To έργο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Πολωνίας στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου 23 χιλιόμετρα από την ακτή. Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα καλύπτουν έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθος μεταξύ 30 και 60 μέτρων. 

CfD

Σύμφωνα με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας και τον νόμο για την προώθηση της ηλεκτροπαραγωγής από υπεράκτια αιολικά πάρκα, η τιμή του CfD έχει οριστεί στα 319.60 ζλοτ ανά μεγαβατώρα, ποσό που αντιστοιχεί σε 71.0 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ύστερα από αυτήν την επιτυχία στην Πολωνία, η OW πλέον κατέχει 0.5 GW ακαθάριστης ικανότητας σε λειτουργία και 3.2 GW εξασφαλισμένης ακαθάριστης ικανότητας που θα εγκατασταθεί από το 2021 και ύστερα. Με το σύνολο της εξασφαλισμένης και σε λειτουργία ικανότητας της εταιρείας να φτάνει τα 3.7 GW. 

Το B&C θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Πολωνικού κλάδου της ενέργειας και στην μετάβαση του προς την κλιματική ουδετερότητα. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετά από 30 χρόνια ξανανοίγει ο κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια
Επόμενο άρθροWWF: Το Blue Panda φροντίζει για την προστασία της Μεσογείου