Αρχική Διάστημα NASA: Διαστημική αποστολή της Lucy με διάσημους… ταξιδιώτες τον Οκτώβριο (Βίντεο)

NASA: Διαστημική αποστολή της Lucy με διάσημους… ταξιδιώτες τον Οκτώβριο (Βίντεο)

0
space
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αποστολή στο διάστημα δρομολογεί η NASA με το σκάφος Lucy τον Οκτώβριο. Ως η πρώτη αποστολή στους τρωικούς αστεροειδείς, η Lucy θα ερευνήσει αυτόν τον αινιγματικό πληθυσμό μικρών σωμάτων που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο. Πέρα ​​από την κύρια ζώνη αστεροειδών, παγιδευμένα από το Δία και τον Ήλιο.

Για όλα φταίνε οι… Beatles

Οι εν λόγω αστεροειδείς δεν  εξερευνήθηκαν ποτέ. Θεωρούνται «απολιθώματα» από το σχηματισμό και την εξέλιξη των πλανητών. Το διαστημικό σκάφος Lucy πήρε το όνομά του από το συνωνόματο θηλυκό απολίθωμα του είδους Australopithecus afarensis. Του πιθηκάνθρωπου που έζησε πριν από 3.000.000 χρόνια στην Ανατολική Αφρική και θεωρείται βασικός κρίκος στην εξέλιξη του ανθρώπου. Το απολίθωμα ανακαλύφθηκε στο Χαντάρ της Αιθιοπίας από τον Αμερικανό παλαιοανθρωπολόγο Ντόναλντ Γιόχανσον, στις 24 Νοεμβρίου 1974. Τότε οι επιστήμονες το βάπτισαν Lucy, εμπνευσμένοι από το τραγούδι των Beatles «Lucy in the Sky with Diamonds».

Ιστορική αναδρομή

Στη δεκαετία του 1970 τέσσερα διαστημόπλοια ξεκίνησαν τα μονόδρομα ταξίδια τους από το Ηλιακό μας Σύστημα. Ως τα πρώτα ανθρώπινα αντικείμενα που έφτασαν ποτέ στο διαστρικό διάστημα, η NASA επέλεξε να τοποθετήσει ειδικές πλακέτες στο Pioneer 10 και 11. Και χρυσές πλακέτες στο διαστημικό σκάφος Voyager 1 και 2Οι πλάκετες τοποθετήθηκαν ως μηνύματα σε οιονεί εξωγήινο διαστημόπλοιο, που μπορεί κάποια μέρα να συναντήσει τα γήινα. Συνεχίζοντας την παράδοση και το διαστημόπλοιο Lucy της NASA θα εμπεριέχει αντίστοιχη πλακέτα. Η Lucy, που δε τεθεί εκτός Ηλιακού Συστήματος, θα φέρει μια κάψουλα χρόνου που περιέχει μηνύματα στους απογόνους μας.

https://youtu.be/wqI2ysgilN0

Ταξίδι εκατομμυρίων χρόνων

Η Lucy έως το 2033 θα ολοκληρώσει την επίσκεψη σε αριθμό-ρεκόρ αστεροειδών. Μετά το διαστημικό σκάφος θα συνεχίσει να ταξιδεύει μεταξύ των τρωικών αστεροειδών και της τροχιάς της Γης για τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χρόνια. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποια μέρα στο μακρινό μέλλον οι απόγονοί μας θα βρουν τη Lucy ανάμεσα στους πλανήτες. Για αυτό και η ομάδα της Lucy επέλεξε η πλακέτα να περιλαμβάνει μηνύματα προς γνωστούς.

Εικόνα: Η χρυσή πλακέτα της Lucy, με στίχους ποιητών, τραγουδιών και αποφθέγματα. Μία παρακαταθήκη πολιτισμού στις επόμενες γενιές…

Εγκατάσταση πλακέτας στις 9 Ιουλίου

Η πλακέτα εγκαταστάθηκε στο διαστημικό σκάφος σε μια τελετή στο Lockheed Martin Space στο Littleton του Κολοράντο, στις 9 Ιουλίου 2021. Αυτή η χρονική κάψουλα περιέχει μηνύματα από επιστήμονες, νομπελίστες και καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα περιλαμβάνει επίσης μια απεικόνιση του Ηλιακού Συστήματος την ημέρα της αναμενόμενης εκτόξευσης της Lucy στις 16 Οκτωβρίου 2021. Η NASA τοποθετεί την πλακέτα με την ελπίδα ότι η εξερεύνηση του διαστήματος θα συνεχιστεί. Κάποια μέρα οι αστρο-αρχαιολόγοι μπορεί να ανακτήσουν τη Lucy ως τεχνούργημα των πρώτων ημερών. “Όταν η ανθρωπότητα έκανε τα πρώτα της βήματα για να εξερευνήσει το Ηλιακό μας Σύστημα”. Το Southwest Research Institute στο Boulder του Κολοράντο είναι το κύριο ερευνητικό ίδρυμα. Το διαστημικό κέντρο πτήσης Goddard της NASA στο Greenbelt, Maryland παρέχει συνολική διαχείριση αποστολών, μηχανική συστημάτων και ασφάλεια και διασφάλιση αποστολής. Η Lockheed Martin Space στο Littleton του Κολοράντο κατασκευάζει το διαστημικό σκάφος. Η Lucy είναι η 13η αποστολή στο πρόγραμμα της NASA. Το Διαστημικό Κέντρο Πτήσης Marshall της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Διαφήμιση