Αρχική Special Topics NASA: Διαγωνισμός για την εξόρυξη νερού από τη Σελήνη (Βίντεο)

NASA: Διαγωνισμός για την εξόρυξη νερού από τη Σελήνη (Βίντεο)

0
moon
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Καθώς η NASA εργάζεται πυρετωδώς, για να επεκτείνει την ανθρώπινη εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, μια διαρκής παρουσία στη Σελήνη θεωρείται κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη. Αλλά και για τον έλεγχο των τεχνολογιών και συστημάτων που απαιτούνται στις μελλοντικές αποστολές στον Άρη και πέραν αυτής.

Στόχος η διαρκής παρουσία στη Σελήνη

Η εξόρυξη σεληνιακών υλικών για υποστήριξη ζωής, καύσιμα, ενέργεια είναι απαραίτητη για να καταστεί δυνατή μια συνεχής, ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη. Ένας από τους πιο σημαντικούς από αυτούς τους πόρους είναι το νερό. Το νερό υποστηρίζει όλη τη ζωή στη Γη και θα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της ανθρώπινης εξερεύνησης πέρα ​​από τη Γη. Στη Σελήνη, το νερό παγιδεύεται στο σεληνιακό υπέδαφος. Κυρίως στους σεληνιακούς πόλους.

Διαγωνισμός από τη NASA

Για αυτό και η NASA διοργανώνει ήδη διαγωνισμό για την υποβολή σχεδίου εξόρυξης υδάτων από τη Σελήνη. Μέχρι και σχετικά πρόσφατα επικρατούσε η αντίληψη πως η Σελήνη είναι ένας εντελώς άνυδρος πλανήτης. Πριν από λίγα έτη ανακαλύψαμε ότι στο υπέδαφος των πολικών της περιοχών υπάρχουν μεγάλα αποθέματα νερού σε παγωμένη μορφή. Αυτό άλλαξε τα δεδομένα, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για την παρουσία του ανθρώπου στο φυσικό δορυφόρο της Γης.

Από κάλυψη πόσιμου νερού έως παρασκευή υδρογόνου

Το νερό από το υπέδαφος της Σελήνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για κατανάλωση. Με την κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να δημιουργήσει καύσιμα (υδρογόνο) αλλά και οξυγόνο. Ο διαγωνισμός της NASA «Break The Ice Lunar Challenge»φέρει έπαθλο 0,5 εκατ. δολαρίων στο νικητή. Τρεις αμερικανικές εταιρείες η Masten Space Systems, η Lunar Outpost και η Honeybee Robotics συμμετέχουν από κοινού. Ποιος θα επικρατήσει; Η NASA αναφέρει ότι θα ανακοινώσει το νικητή στο τέλος Αυγούστου.

Διαφήμιση