Αρχική Ειδήσεις Φωτιά Σταμάτα: 4 προσαγωγές υπόπτων – Σε ύφεση η φωτιά

Φωτιά Σταμάτα: 4 προσαγωγές υπόπτων – Σε ύφεση η φωτιά

0
ENIMEROSI
Διαφήμιση

Κλιμάκιο της Διέυθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων. 

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη σημερινή πυρκαγιά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο Αττικής.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά. Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό), καθώς και 9 αεροσκάφη.

Η κατάσταση δείχνει σε ύφεση και βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές, αλλά παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά.

Κλιμάκιο της Διέυθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων.

“Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματ” ενημέρωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος κάνοντας λόγο για μια «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά», τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον, τους ευαίσθητους οικισμούς μέσα ή πέριξ των δασών της Αττική και τις ζωές των ανθρώπων».

Τέλος επέστησε την προσοχή των πολιτών τις επόμενες ημέρες οι οποίες είναι «εξαιρετικά δύσκολες» καθώς ελλοχεύει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Διαφήμιση