Αρχική Καταστροφές Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες – Ανησυχία για το...

Έκρηξη στο Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες – Ανησυχία για το τοξικό νέφος

0
REUTERS
Εικόνα: reuters.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι και 16 τραυματίες – δύο εκ των οποίων σοβαρά – είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά την έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο που ανεβαίνει στον αέρα, προκαλώντας ανησυχία. 

Η έκρηξη πυροδότησε μια έντονη φλόγα και έστειλε καπνό πάνω από τη δυτική πόλη του Λεβερκούζεν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκαν τρεις ώρες για να σβήσουν την πυρκαγιά στο χώρο του Chempark, όπου φιλοξενούνται εταιρείες χημικών.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ωστόσο πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται ακόμη από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η BILD, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Ράινις-Μπέργκις, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ.

Όπως δήλωσε στην BILD εκπρόσωπος της εταιρίας Currenta, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, «το περιεχόμενο της δεξαμενής ήταν διαλυτικό». Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη το ενδεχόμενο η φωτιά να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ κάτω από τον σταθμό μεταφοράς βρίσκεται δεξαμενή με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου. Σύμφωνα με την Koelner Stadtanzeiger, οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο σημείο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές της Γερμανίας χαρακτήρισε την έκρηξη ως «ακραία απειλή» και ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν μέσα και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι.

Οι χειριστές του Chempark στο Λεβερκούζεν, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Κολωνίας στον ποταμό Ρήνο, δήλωσαν ότι η αιτία της έκρηξης ήταν ασαφής.

Πηγή: reuters.com

 

 

Διαφήμιση