Αρχική Περιβάλλον ΜΕΓΑ Act Green: Συνεργασία με την «Εναλεία» για ένα καθαρό Αιγαίο

ΜΕΓΑ Act Green: Συνεργασία με την «Εναλεία» για ένα καθαρό Αιγαίο

0
MEGA EKE Aegean 805x452 21
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Εναλεία» για ένα καθαρό Αιγαίο προχώρησε η ΜΕΓΑ. Η 100% ελληνική εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Υλοποιεί και συμμετέχει σε καινοτόμα προγράμματα. Δημιουργώντας αξία και αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία». Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της, ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle. Η συνεργασία αφορά στο καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Καθαρό Αιγαίο» στα πλαίσια της δράσης της Εναλεία “Mediterranean CleanUp”. Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιείται στο νησί της Αστυπάλαιας. Με την “υιοθεσία” πέντε μικρών αλιευτικών σκαφών για συλλογή πλαστικού από τη θάλασσα και τις ακτές. Καθώς και τη δημιουργία σταθμού συλλογής διχτυών για έξι μήνες.

Συλλογή 4.500 κιλών πλαστικών και απορριμμάτων

Το αποτέλεσμα που αναμένεται να επιτευχθεί από το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» είναι η συλλογή 4.500 κιλών πλαστικών και άλλων απορριμμάτων μέσα από τη θάλασσα, Και η πρόληψη πλαστικής ρύπανσης από δίχτυα. Ο αντίκτυπος της δράσης σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 134.550 ευρώ.

Σε συνεργασία με τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ. Το διάστημα 30/06 – 13/07, με την επιλογή προϊόντων ΜΕΓΑ. Με το πρόγραμμα ACT GREEN, στο οποίο εντάσσεται και η δράση «Καθαρό Αιγαίο», η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ στοχεύει στη δημιουργία θετικού αντικτύπου βιωσιμότητας. Μέσω του ουσιαστικού επανασχεδιασμού των διαδικασιών και προϊόντων της (REDESIGN)). Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, πετυχαίνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE).

Κυκλική οικονομία και καθαρές θάλασσες

«Στη ΜΕΓΑ παίρνουμε το μέλλον προσωπικά. Εδώ και δεκαετίες η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συνειδητή αυτοδέσμευση. Πηγάζει από τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες μας. Για αυτό συμμετέχουμε σε καινοτόμα προγράμματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέσω της νέας συνεργασίας μας με την Εναλεία, κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και βυθών», εξηγεί η  Σοφία Τσάκα, υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ. Εκ μέρους της «Εναλεία», ο Λευτέρης Αραπάκης, εξηγεί ότι «επιδιώκεται η κινητοποίηση των αλιευτικών κοινοτήτων και η συμμετοχή απλών πολιτών. Με έμφαση στην ένταξη των συλλεχθέντων υλικών στην κυκλική οικονομία. Για ένα βιώσιμο περιβάλλον με πιο καθαρές θάλασσες».

 

Διαφήμιση