Αρχική Επιχειρείν Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι voucher

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι voucher

0
greekislands3
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen,gr

Αναρτήθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ οι πίνακες με τα ονόματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Αφορούν σε 300.000 επιταγές (vouchers) των δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων-ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στους πίνακες περιλαμβάνονται και οι αποκλεισθέντες. Είχε προηγηθεί η ανάρτηση των προσωρινών δικαιούχων και είχε δοθεί το δικαίωμα της ένστασης.

Διαδικασία ενεργοποίησης επιταγής

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Κρατήσεις

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το μητρώο 1.818 παρόχων. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν. Δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι επιταγής κοινωνικού τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου.

Ρητή απαγόρευση

Απαγορεύεται ρητά η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services) του ΟΑΕΔ.

Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία.  Ή στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων. Επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή κοινωνικού τουρισμού και ζητούν την έκδοση εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού της κατηγορίας, στην οποία εντάσσονται. Για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης της κατηγορίας πολυτέκνων. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Διαφήμιση