Αρχική Περιβάλλον Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα

0
Καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει οριστεί σε κατάσταση καύσωνα αυτή την εβδομάδα, ενώ το Met Office έχει εκδώσει μια πρωτοφανή προειδοποίηση θερμότητας.

Μέρη της χώρας προβλέπεται να φτάσει τους 33C, με τη θερμότητα που αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον την Πέμπτη και μια προειδοποίηση για τη θερμότητα που εκδόθηκε από την Public Health England την περασμένη Πέμπτη έχει παραταθεί μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Καταιγίδες

Οι καταιγίδες έπληξαν τη νοτιοανατολική Αγγλία με το Cambridgeshire, το Kent και το Essex να βιώνουν αυτή τη στιγμή τις πιο μεγάλες αστραπές, χαλάζι και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Έντεκα προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν στο Λονδίνο νωρίτερα, αφού το Met Office εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες που εκδόθηκαν για τμήματα των Ανατολικών Μίντλαντς, Νοτιοανατολικά και Ανατολικά της Αγγλίας από τις 13:00 την Τρίτη μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο Grahame Madge, εκπρόσωπος του Met Office, προειδοποίησε για έντονη βροχή εν μέσω των καταιγίδων.

«Η συχνότητα αστραπής θα μπορούσε να είναι αρκετά έντονη. Θα μπορούσαμε να δούμε πολύ μεγάλο χαλάζι που θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει πρόσκρουση, με καταιγίδες. Θα μπορούσαμε να δούμε αυτά τα συστήματα να παράγουν 30-60 mm βροχής μέσα σε μία ή δύο ώρες».

Το Met Office προειδοποίησε ότι η υπερβολική ζέστη θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την υγεία, ειδικά για εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, καθώς και για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Κίνα είναι αντιμέτωπη με «εξαιρετικά σοβαρές» πλημμύρες
Επόμενο άρθροΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει για τις αναστολές συμβάσεων του Ιουλίου