Αρχική Ειδήσεις Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με «εξαιρετικά σοβαρές» πλημμύρες

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με «εξαιρετικά σοβαρές» πλημμύρες

0
CHINA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σοβαρές πλημμύρες σε περιοχές της κεντρικής Κίνας προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πλημμυρίζοντας σιδηροδρομικούς σταθμούς και δρόμους.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Κίνας κήρυξαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού το σύνολο της χώρας εξαιτίας των πλημμυρών. Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με «εξαιρετικά σοβαρές» πλημμύρες, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος 12 ανθρώπων στο μετρό της πόλης Τσεντσόου, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σοκαριστικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν το μέγεθος του κινδύνου, καθώς δείχνουν βαγόνια του μετρό πλημμυρισμένα με νερό, με τους επιβάτες βυθισμένους μέχρι τους ώμους.

CHINA
Εικόνα: TWITTER

Το Τσεντσόου, μια τεράστια μητρόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην επαρχία Χενάν, όπου ανήκει. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Τσεντσόου έκαναν λόγο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις από την έναρξη της καταγραφής των αρχείων, πριν από 60 χρόνια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται οι δρόμοι της πόλης να έχουν κατακλυστεί από νερό και χειμάρρους λάσπης, ενώ κάτοικοι να καταβάλλουν υπέρμετρη προσπάθεια να σπρώξουν τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένες οδικές αρτηρίες.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδόν 200.000 κάτοικοι της πόλης Τσεντσόου απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών. Παράλληλα, ο κινεζικός στρατός προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να υποχωρήσει φράγμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.

 

 

 

Διαφήμιση