Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Γήπεδο ΠΑΟΚ στην Τούμπα – Ανάπλαση περιοχής: Στο ΣτΕ για έγκριση

Γήπεδο ΠΑΟΚ στην Τούμπα – Ανάπλαση περιοχής: Στο ΣτΕ για έγκριση

0
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εικόνα: UNSPLASH/ Thomas Serer
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το όνειιρο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα. Ένα βήμα πριν από την έναρξη εργασιών στην Τούμπα βρίσκεται η διαδικασία. Αποστέλλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο φάκελος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και για την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής.

Έγκριση από ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Το καθοριστικό βήμα για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα Θεσσαλονίκης έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων. Το  ΚΕΣΥΠΟΘΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη. 

Επόμενο βήμα η σύνταξη φακέλου από ΥΠΕΝ

Ενέκρινε ομόφωνα το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα σταλεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο σχετικός φάκελος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος είναι να εγκριθεί η έναρξη του έργου με  Προεδρικό Διάταγμα. Με την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής ουσιαστικά έγινε αποδεκτός ο σχεδιασμός επί εδάφους. Δηλαδή η χάραξη συντεταγμένων, πολεοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών. Και ο καθορισμός κοινόχρηστων, κοινωφελών και οικοδομήσιμων χώρων. 

Προδιαγραφές FIFA/UEFA

Στόχος είναι να αναγερθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με αθλητικές εγκαταστάσεις προδιαγραφών FIFA/UEFA. Παράλληλα να πραγματοποιηθεί η αστική ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας. Την εξέλιξη χαιρέτισε ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξέλιξη στη συνολική ανάπλαση στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Θέλω να αναγνωρίσω την καλή συνεργασία που είχαμε ως ΥΠΕΝ με όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων. Στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών και θα εκκινήσουν τα έργα ανάπλασης στην Τούμπα» ανέφερε.

Διαφήμιση