Αρχική Ειδήσεις Σταμάτα Αττικής: Ανεξέλεγκτη φωτιά – Εκκενώνονται σπίτια

Σταμάτα Αττικής: Ανεξέλεγκτη φωτιά – Εκκενώνονται σπίτια

0
Φωτιές στην Ελλάδα
Εικόνα: twitter.com
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Σταμάτα στην Αττική, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια.

Συναγερμός έχει σημάνει λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, αλλά κοντά σε σπίτια, ενώ έχει κατεύθυνση προς τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, ενώ γίνεται και ενημέρωση για εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στη Λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της. Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 12 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό) και 8 αεροσκάφη. Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

FOTIA STAMATA
Εικόνα: twitter.com

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της περιοχής για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

112 SMS

Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Η φωτιά έχει βγει εκτός ελέγχου και ήδη έχει κάψει τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα σε Ροδόπολη και Διόνυσο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί.

Ταυτόχρονα, γίνονται συχνές εναέριες ρίψεις νερού. Οι αναζοπυρώσεις είναι επικίνδυνες, καθώς λόγω της έντονης βλάστησης και του δάσος, υπάρχει κίνδυνος με κάθε αναζοπύρωση η φωτιά να επεκταθεί.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Διαφήμιση