Αρχική Πολιτισμός Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021: Ολοκλήρωση του Party Project

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021: Ολοκλήρωση του Party Project

0
party project
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο συμμετοχικό καλλιτεχνικό και ερευνητικό «party project».

Εκατοντάδες επισκέπτες  της έκθεσης συμμετείχαν στη διάδραση, διασκέδασαν, προβληματίστηκαν, γέλασαν, χόρεψαν, δοκίμασαν τις καλλιτεχνικές εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και μοιράστηκαν ην κοινή ανάγκη για συνάντηση και επαφή στο δημόσιο χώρο μέσα από την Τέχνη. 

Ο στόχος του project

Οι ποικίλες εικαστικές προτάσεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών ενθουσίασαν όλες τις ηλικίες και τις «φυλές» των επισκεπτών αλλά και τον κόσμο της γειτονιάς.

Αυτό άλλωστε ήταν και ο αρχικός σκοπός του project, να διαμορφωθεί μια καλλιτεχνική – ερευνητική πλατφόρμα που να συμπεριλαμβάνει το καλλιτεχνικό και το κοινωνικό, χωρίς αποκλεισμούς, επιβολές και οριοθετήσεις.

ρεματιας2

«Αυτή η συλλογική ανάγκη που τόσους μήνες κρύφτηκε μέσα σε συναισθήματα φόβου και πολιτικές περιορισμού, έχει πια χαράξει δεσμούς εκπλήρωσης ανάμεσά μας και το πάρτι ήδη αναζητά τον επόμενο τόπο πραγμάτωσης. Γιατί τώρα πια ξέρουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, να συμπράξουμε καλλιτεχνικά και να συμμετάσχουμε σε ένα κοινό όραμα. Κι αυτό είναι η θεραπεία για την πανδημία της εποχής μας. Το ταξίδι μας συνεχίζεται», σημειώνουν οι διοργανωτές.    

ρεματιας1

Διοργάνωση και επιμέλεια

Παναγιώτης Δαραμάρας, Διονύσης Ματαράγκας, Φοίβος Σοφικίτης 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Σπύρος Αγγελόπουλος, Έλενα Ακύλα, Μάντυ Αλμπάνη, Παναγιώτης Δαραμάρας, Γιώργος Θεοδώρου, Ευθαλία Θλιβερού, Κωστούλα Μάκη, Διονύσης Ματαράγκας, Κώστας Ντάφλος, Ήρα Παπαδοπούλου, Λία Πέτρου, Νίκος Ποδιάς,  Εύη Ρουμάνη, Φοίβος Σοφικίτης, Άννα Τσουλούφη-Λάγου, Sinodi Papu.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Το φύτεμα νέων δέντρων θα αυξήσει τις καλοκαιρινές βροχές
Επόμενο άρθροEurobank: Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο κύκλο του egg – enter•grow•go