Αρχική Ειδήσεις Εκπτώσεις: Έναρξη τη Δευτέρα

Εκπτώσεις: Έναρξη τη Δευτέρα

0
sales
Εικόνα: UNSPLASH/Markus Spiske
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου αναμένεται η εκκίνηση για τις θερινές εκπτώσεις. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Ελέω πανδημίας

Οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Εδικά για φέτος, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους. Σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Εξάλλου προσφορές κάνουν ήδη πολλά καταστήματα, προκειμένου να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να αναγράφεται και η προ της εκπτώσεως τιμή και η διαμορφωθείσα με την έκπτωση. Επίσης, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

black and gray shirt
Εικόνα: UNSPLASH/Charles Deluvio

Σε εμφανές σημείο προς όλους

Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και στην προθήκη (βιτρίνα) του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαφήμιση