Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηνών: Οι γειτονιές της πόλης αλλάζουν όψη

Δήμος Αθηνών: Οι γειτονιές της πόλης αλλάζουν όψη

0
Δήμος Αθηνών
Διαφήμιση

Η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο της, είναι και οι 129 γειτονιές της, οι οποίες αποτελούν ζωντανό κύτταρο της και έχουν τους δικούς τους ρυθμούς, αλλά και τις δικές τους απαιτήσεις και ανάγκες. 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν καθημερινά πλέγμα δράσεων στις γειτονιές της πόλης, με στόχο την πράσινη ανάπτυξη, τον πολιτισμό, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκους τους. 

Οι γειτονιές της πόλης ξαναζωντανεύουν, αποκτούν περισσότερο πράσινο, σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, υποδομές αλλά και ελεύθερους δημόσιους χώρους.  Τα πάρκα τους φροντίζονται καθημερινά, ενώ δημιουργούνται και νέα που δίνουν χρώμα στα μέχρι πρότινος σκοτεινά σημεία τους. Για παράδειγμα, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων παρέδωσε στα Σεπόλια ένα πανέμορφο βιοκλιματικό πάρκο τσέπης, μια ξεχωριστή «όαση» πρασίνου που δίνει χρώμα στην περιοχή και σημαντικές «ανάσες» δροσιάς στους κατοίκους της. 

Δήμος Αθηνών 1

Όμως το πρώτο ζητούμενο και για τους Αθηναίους και για το Δήμο είναι η καθαριότητα. Και η φιλοσοφία μας είναι απλή. Καθαρίζουμε τις γειτονιές με τον τρόπο που καθαρίζουμε το σπίτι μας. Άφθονο νερό, σαπούνι και απολύμανση. Ιδίως τις μέρες του καλοκαιριού οι ανάγκες καθαριότητας πολλαπλασιάζονται. Έτσι πολλαπλασιάζονται και οι δράσεις καθαριότητας. Οι άνθρωποι μας και τα μέσα που χρησιμοποιούν. Πρόσφατα οι υπηρεσίες του Δήμου, ενισχύθηκαν με 37 νέες σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες, οι οποίες κάνουν ευκολότερη τη δουλειά των ανθρώπων της καθαριότητας και φέρνουν άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Δήμος Αθηνών 2

Χθες, 20 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας σάρωσαν από άκρη σε άκρη δρόμους, πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων, χώρους και σημεία όπου η καθημερινή καθαριότητα δεν αρκεί. Χρησιμοποιώντας περίπου 20 πλυστικά, σάρωθρα, υδροφόρες και σκούπες, ξεκίνησαν από νωρίς να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν όλα τα πολυσύχναστα σημεία της όμορφης αυτής γειτονιάς. Έτσι αλλάζουν οι γειτονιές της Αθήνας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Έξυπνο», καινοτόμο ύφασμα, κατά της ζέστης
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια: Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε