Αρχική Περιβάλλον Διάσημοι απευθύνουν έκκληση στον Biden για την κλιματική αλλαγή

Διάσημοι απευθύνουν έκκληση στον Biden για την κλιματική αλλαγή

0
BIDEN
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Περισσότερες από 200 διασημότητες και περιβαλλοντικοί υπερασπιστές καλούν απευθείας τον Πρόεδρο Joe Biden να σταματήσει τη Γραμμή 3, την προτεινόμενη αντικατάσταση και επέκταση ενός αγωγού πετρελαίου στη Μινεσότα.

Επιστολή

Η ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύθηκε από την NBC News την Τετάρτη, υπογράφηκε από ηθοποιούς και κωμικούς, συμπεριλαμβανομένων των Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Joaquin Phoenix, Orlando Bloom, Danny Glover, Jane Fonda, Amy Schumer, Sarah Silverman και Mark Ruffalo.

Οι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Bon Iver, Buffy Sainte-Marie και Bonnie Raitt, μαζί με τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Tom Steyer, φυλετικούς ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγους, πρόσθεσαν επίσης τα ονόματά τους.

Η επιστολή, που απευθύνεται στον Πρόεδρο Μπάιντεν, ξεκινά: «Η Προεδρία σας είναι ένας σταθμός απορροής στην ανθρώπινη ιστορία, η τελευταία ευκαιρία να στρέψετε την παλίρροια πριν από την κλιματική διαταραχή».

«Εργαστήκαμε σκληρά για την εκλογή σας εν μέρει επειδή αγκαλιάσατε αυτήν την πρόκληση ως καθοριστική δύναμη της υποψηφιότητάς σας».

Η επιστολή σημειώνει ότι η Γραμμή 3 – το διασυνοριακό έργο του Enbridge του ενεργειακού γίγαντα για τη μεταφορά πετρελαίου και αργού πετρελαίου από την επαρχία της Αλμπέρτα στο Ουισκόνσιν – «παραβιάζει τα δικαιώματα και τους τρόπους ζωής των ανθρώπων του Anishinaabe … συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων περιοχών για κυνήγι, ψάρεμα, συγκομιδή άγριου ρυζιού και πολιτιστικών πόρων …»

Συνεχίζει: «Αυτός ο αγωγός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με το KXL τόσο σε ουσιαστικό κλίμα όσο και σε συμβολική σημασία. Η κατασκευή του έργου είναι μια εξελισσόμενη κρίση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η λειτουργία του κατά τη διάρκεια της ζωής του θα επιδεινώσει σημαντικά την κλιματική κρίση. Αποτυγχάνει κάθε λογική δοκιμασία για τη δικαιοσύνη για το κλίμα.»

Η Γραμμή 3

Η νέα Γραμμή 3, που εγκρίθηκε από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταφέρει κατά μέσο όρο 760.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μέσω σωμάτων νερού.

Μεγάλες διαμαρτυρίες, υπό την ηγεσία των λαών Anishinaabe, πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη βόρεια Μινεσότα. Χιλιάδες έχουν έρθει να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η κ. Fonda, για να προσπαθήσουν να πείσουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να παρέμβει. Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η διοίκηση του Μπάιντεν δεν έχει λάβει σαφή θέση στη Γραμμή 3, αλλά εκκρεμεί μια νομική πρόκληση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σχετικά με την άδεια υγροτόπων που οι ακτιβιστές λένε ότι πρέπει να αποσυρθούν.

Με πληροφορίες του Independent 

Διαφήμιση