Αρχική Πολιτισμός Υπουργείο Τουρισμού – Δήμος Αθηναίων: Σύμπραξη για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού

Υπουργείο Τουρισμού – Δήμος Αθηναίων: Σύμπραξη για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού

0
cinematourism
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το υπουργείο Τουρισμού και ο δήμος Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού. Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, για κοινές δράσεις μέσω του Athens Film Office.

Athens Film Office

Τον τελευταίο χρόνο, η Αθήνα έχει ενταχθεί δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών μέσω του Γραφείου Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών (Athens Film Office). Από τη λειτουργία του (Μάρτιος 2020) έχει προσελκύσει περισσότερες από 40 οπτικοακουστικές παραγωγές. Διευκολύνοντας τα γυρίσματά τους στο κέντρο και στις συνοικίες της πρωτεύουσας.Με στόχο την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Αθήνα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας, εγκαινιάζοντας μια σειρά από κοινές δράσεις.

Παραγωγές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους

Πρόκειται για παραγωγές μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους. Σε πολλές από τις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου. Τη χρονιά, που διανύουμε, στην πόλη έχουν επενδυθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ από κινηματογραφικές παραγωγές. Η υπογραφή του μνημονίου έχει στόχο την προβολή της πρωτεύουσας στο εξωτερικό και την προσέλκυση τουρισμού μέσω των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Κοινές δράσεις

Οι κοινές δράσεις εστιάζουν κυρίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Απευθύνονται σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και «καλλιεργούν» την Αθήνα ως κινηματογραφικό προορισμό. Επίσης, σε σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με φιλοξενούμενους ξένους παραγωγούς και εκπροσώπους διεθνών κινηματογραφικών studios. «Με το μνημόνιο συνεργασίας ενισχύουμε και εδραιώνουμε, σε στέρεα θεσμικά θεμέλια, το πλαίσιο δράσης του Athens Film Office. Μαζί με το δήμο Αθηναίων προχωρούμε στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος για την ανάδειξη της Αθήνας” επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Οικονομική τόνωση

«To Athens Film Office, μέσα σε ένα χρόνο, απέδειξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το πολιτιστικό και το τουριστικό κεφάλαιο. Όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της χώρας. Έγινε ο δίαυλος επικοινωνίας της πόλης με διεθνείς παραγωγές” ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.  “Άνοιξε ακόμη ένα δρόμο προβολής αλλά και οικονομικής τόνωσης της αγοράς, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο». Το μνημόνιο συνυπογράφηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του Athens Film Office. Η πρόεδρος της ΕΑΤΑ, Μελίνα Δασκαλάκη υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού θα ανεβάσειπιο ψηλά την Αθήνα στους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Ευρώπης».

 

Διαφήμιση