Αρχική Καταστροφές Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Αίγινα

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Αίγινα

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βροχεία στην Αίγινα.Στο σημείο παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον υπό το φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και τρία αεροσκάφη. Στο νησί μετέβησαν προς επιπλέον βοήθεια ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά 13 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία οχήματα.

Νωρίτερα στην περιοχή υπήρξε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω αναζωπυρώσεων σε περιοχές πλησίον κατοικιών.  Οι ιδιοκτήτες τους ζητούσαν επιτακτικά την υδροφόρα του δήμου. Στο σημείο έδωσε το “παρών” και ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.

Τρεις οι εστίες

Σύμφωνα με το aeginaportal.gr η φωτιά εκδηλώθηκε και έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 16:15 το απόγευμα στην περιοχή των Βροχείων. Συγκεκριμένα κοντά στην κεραία, δηλαδή σε σημείο που βρίσκεται ψηλά. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε αρχικά με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ο αέρας που φυσούσε και η διαμόρφωση του εδάφους έκαναν δύσκολη την κατάσβεση. Ο αντιδήμαρχος  Δημήτρη Καραγιάννη, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ανέφερε ότι οι εστίες της φωτιάς ήταν τρεις.

Διαφήμιση