Αρχική Τεχνολογία Windows 11: Θα «τρέχουν» και εφαρμογές Android στους υπολογιστές

Windows 11: Θα «τρέχουν» και εφαρμογές Android στους υπολογιστές

0
WINDOWS10
Εικόνα: UNSPLASH/Panos Sakalakis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η νέα έκδοση Windows 11 του λειτουργικού συστήματος, που παρουσίασε χθες η Microsoft, θα επιτρέπει στις εφαρμογές Android για κινητά και τάμπλετ να «τρέχουν» επίσης στους επιτραπέζιους και στους φορητούς υπολογιστές.

Ανάμεσα στις άλλες νέες δυνατότητες θα είναι οι μικρότερες και ταχύτερες αναβαθμίσεις (θα συμβαίνουν στο παρασκήνιο), καθώς μέχρι τώρα αποτελούσαν συχνό παράπονο πολλών χρηστών.

Αρχικά, οι δημιουργοί εφαρμογών (apps) θα έχουν την επόμενη εβδομάδα μία πρώτη δυνατότητα να δουν το νέο λειτουργικό.

Τα Windows 11, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά έως το τέλος του έτους, θα είναι προηγουμένως διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 10, αν και μερικοί υπολογιστές μπορεί να μην έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός τους, μεταξύ των οποίων ελάχιστο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο 64 GB και μνήμη RAM 4 GB.

Μεταξύ των αλλαγών είναι ότι το κουμπί «Start» μετακινείται από το κάτω αριστερό της οθόνης στο μέσον κάτω. Επίσης, θα είναι προεγκατεστημένη η συνδρομητική υπηρεσία Xbox Games Pass, που θα προσφέρει πρόσβαση σε εκατοντάδες βιντεοπαιγνίδια.

Τα Windows 11 θα περιλαμβάνουν ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Store, που θα επιτρέπει -αντίθετα με την Apple- στους δημιουργούς των εφαρμογών λογισμικού να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα πληρωμών, χωρίς να καταβάλουν προμήθεια στη Microsoft. Ακόμη, η υπηρεσία βιντεοδιασκέψεων Teams θα ενσωματωθεί στα Windows 11.

Τα Windows 10 θα αποσυρθούν το 2025, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Microsoft.

Με πληροφορίες του BBC

Διαβάστε επίσης:  Ερευνητές μετακινούν αντικείμενα ανέπαφα με κύματα υπερήχων
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΤ: Προβολή της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από τον πολιτισμό της
Επόμενο άρθροΕμβολιασμένοι και θετικοί στον κορονοϊό: Μπορεί να συμβεί